Autorităţile timişorene promit transport… inteligent

18Comentarii
Autorităţile timişorene promit transport… inteligent
Timişoara – Universitatea Politehnica, primăria şi RATT au semnat, marţi, un protocol de colaborare pentru înfiinţarea unui Institut de Cercetare în Domeniul Sistemelor Inteligente de Transport în oraşul de pe Bega.

Municipalitatea timişoreană, Regia Autonomă de Transport şi Universitatea Politehnica s-au asociat pe o perioadă de 49 de ani, pentru înfiinţarea Institutului de Cercetare în Domeniul Sistemelor Inteligente de Transport. Acesta ar urma să dezvolte şi să implementeze diverse aplicaţii software în domeniul transporturilor. “Transportul inteligent înseamnă folosirea informaticii şi a tehnicilor algoritmice avansate în domeniul rutier, feroviar, aerian, naval, comodal, pentru logistică, aspecte de trafic general, de accidentologie – o ramură care se ocupă de studiul cauzelor accidentelor şi gnerarea de soluţii pentru reducerea acestora. Se vizează folosirea de instrumente software în aceste domenii. Ţinta noastră imediată este de a găsi soluţii complete pentru îmbunătăţirea traficului, a transportului, în Timişoara, dar institutul va avea proiecte în tot spectrul“, a explicat rectorul UPT Nicolae Robu. Cum vor resimţi timişorenii toate aceste lucruri? “În primul rând, traficul se va desfăşura în condiţii mult mai bune decât în prezent. Cel mai simplu exemplu ar fi asigurarea undei verzi la semafoare: asta înseamnă că se vor monta nişte senzori care vor surprinde fluxurile de autovehicule pe diverse artere, începând de la intrările în oraş, se vor furniza informaţii către sistemul computerizat de control al semaforizării, iar acesta va asigura duratele de verde, respectiv roşu, adaptiv, în funcţie de încărcarea concretă a fiecărei străzi“, a exemplificat Robu. Proiectele ar urma să fie puse în practică prin accesarea de fonduri structurale. Universitatea Politehnica va pune la dispoziţie un teren pe strada Treboniu Laurean nr. 15, împreună cu clădirile şi infrastructura existentă, unde va fi dezvoltat sediul viitorului Institut, iar administraţia oraşului, împreună cu RATT se vor ocupa de asigurarea finanţării pentru funcţionarea Institutului. Într-o primă fază, specialiştii celor trei instituţii vor face un studiu de fezabilitate, pentru a vedea de câţi oameni, ce dotări şi câţi bani este nevoie pentru înfiinţarea Institutului de cercetare.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor