Autoritatile promit ca marile lucrari de infrastructura din Timisoara vor fi finalizate anul acesta

23Comentarii
Autoritatile promit ca marile lucrari de infrastructura din Timisoara vor fi finalizate anul acesta
Marile lucrări de infrastructură din Timişoara, cum ar fi pasajul din Calea Şagului, Brâncoveanu şi Calea Torontalului vor fi finalizate în acest an, în sensul că toate aceste artere vor fi complet redate circulaţiei, urmând ca la primăvară să se lucreze şi la aspectul estetic.

Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu a declarat că pe Calea Şagului lucrările la drum se vor finaliza pe 1 decembrie, când vor fi redate circulaţiei toate cele patru benzi, urmând ca ulterior să se lucreze şi la partea estetică.

„Ceea ce ne-am propus sunt aproape convins că vom termina. Pe Calea Şagului, eu sper ca de la 1 decembrie să se circule pe ambele sensuri. S-au făcut paşi importanţi în ultimele luni. Mai sunt câteva lucrări la rosturile de dilataţie, dar şi acelea sunt făcute în mare parte. Doar două rosturi au mai rămas de făcut. Sigur că mă interesează în primul rând redarea spre circulaţie şi mai puţin în acest moment tot ceea ce ţine aspect: vopsirea, semnele de circulaţie şi toate celelate lucruri. Dar partea de carosabil va fi dată în funcţiune la 1 decembrie”, a afirmat Grindeanu.

În ceea ce priveşte lucrarea pe Calea Torontalului, viceprimarul Timişoarei a precizat că firma a început să lucreze şi la tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Liege şi intersecţia cu strada Felix şi există posibilitatea finalizării ambelor lucrări anul acesta.

„Pe Calea Torontalului, pe lângă faptul că muncitorii au atacat acel tronson de la Piaţa Consiliul Europei până la intersecţia cu strada Miresei, pe mine mă bucură că au luat şi tronsonul de la Liege la Felix şi dacă le termină pe amândouă anul acesta ne arată că se poate”, a spus Grindeanu.

Cât despre lucrarea de pe Brâncoveanu, Sorin Grindeanu a afirmat că aceasta a fost cea mai dificilă deoarece au fost implicate mai multe firme care lucrau simultan la schimbarea reţelelor de apă, canalizare, gaz, curent şi drumuri, dar zilele următoare tronsonul cuprins între străzile Porumbescu şi Romulus va fi redat circulaţiei.

„Pe Brâncoveanu, de când am preluat şi Direcţia de drumuri, din luna august, a fost probabil cea mai grea lucrare pentru că au fost şase tipuri de lucrări: apa, canal, gaz, curent, încălzire şi drumurile. Au fost făcute toate lucrările, mai puţin drumurile, unde este executată circa 75 la sută din lucrare. Chiar zilele următoare se va putea circula de la intersecţia cu Porumbescu până la strada Romulus”, a afirmat viceprimarul Timişoarei.

 

Există însă şi probleme în ceea ce priveşte lucrarea de pe strada Moise Doboşan unde firma executantă a întârziat predarea cu o lună şi a fost amendată cu 15 la sută din valoarea totală a lucrării.

„Pe Moise Doboşan s-a intrat în depăşiri. Lucrarea trebuia să fie predată pe 16 octombrie, nu e finalizată nici astăzi. Am fost zilele trecute acolo şi vreau să vă spun că nu e important doar termenul, e importantă şi calitatea. La prima vedere sunt semne de întrebare în această privinţă, dar experţii vor da verdictul final. Sunt deja amenzi date acolo firmei care execută lucrarea, 0,5 la sută pe zi de întârziere din valoarea totală a contractului. Deja sunt întârzieri de peste 30 de zile, deci până acum au de plătit amenzi în cuantum de 15 la sută din valoarea lucrării”, a concluzionat Grindeanu.

B.A.M.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor