Autorităţile din Timişoara fac planuri de deszăpezire pentru iarna viitoare

23Comentarii
Autorităţile din Timişoara fac planuri de deszăpezire pentru iarna viitoare
Conducerea Primăriei Timişoara s-a convins că cele două societăţi tocmite pentru deszăpezirea drumurilor din oraş nu fac faţă acestei activităţi, împotmolindu-se la prima ninsoare serioasă, aşa că oficialii municipalităţii fac planuri… pentru iarna viitoare. Primăria vrea să „împartă” deszăpezirea la şase firme.

Societăţile care se ocupă de deszăpezire în Timişoara au picat primul test, gestionând prost prima ninsoare, la sfârşitul anului trecut, lucru reclamat în primul rând de şoferi, dar constatat şi de Poliţia Rutieră şi Prefectura Timiş. Pentru activităţile de deszăpezire şi combatere a poleiului, municipalitatea a încheiat contracte de prestări servicii cu SC Retim Ecologic Service SA, pentru nordul oraşului, şi SC Drumuri Municipale SA, pentru partea de sud. Cele două societăţi au fost sancţionate de Poliţia Rutieră, ce-i drept, mai mult „simbolic”, la finele anului trecut, pentru modul în care a decurs desăpezirea pe drumurile din oraş.

Primăria Timişoara vrea să schimbe strategia: oraşul nu va mai fi împărţit în două, ci în şase, reprezentanţii municipalităţii considerând că doar doi operatori nu pot face faţă activităţii de deszăpezire în întregul oraş, nu dispun de dotările necesare şi suficient personal pentru a interveni prompt pe suprafeţe atât de mari.

„Oraşul va fi împărţit în şase, nu în două cum a fost până acum, astfel încât să poată veni şi alte firme, pentru a putea gestiona mai bine această activitate, pentru că am constatat probleme. Dacă îi întrebăm pe operatori, o să spună că s-au ocupat de deszăpezire, dacă îi întrebăm pe cetăţeni – vor spune că deszăpezirea s-a făcut doar pe marile bulevarde. Vom face licitaţie, probabil la sfârşitul lunii ianuarie vom aproba caietul de sarcini. Vom aplica acest lucru începând cu iarna viitoare, pentru că noua procedură trebuie aprobată în Consiliul Local, până atunci vom merge pe contractele de prestări servicii pe care le avem cu cele două societăţi”, spune viceprimarul Sorin Grindeanu, cel care are în subordine Direcţia Edilitară a primăriei.

Edilul a precizat însă că firmele care se vor ocupa de desăpezire vor fi plătite la fel ca în prezent, în funcţie de activitatea prestată: „Plata se va face la intervenţie, nu vom plăti utilajele care stau, nu plătim desăpezirea pe trei luni dacă ninge de trei ori pe an”, a adăugat Grindeanu.  

 

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor