Autorităţile au interzis protestul împotriva războiului din Gaza!

112Comentarii
Autorităţile au interzis protestul împotriva războiului din Gaza!
Comunitatea arabă din Timişoara nu a primit aprobare de la Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei pentru organizarea mitingului de protest împotriva războiului din Fâşia Gaza, pe care musulmanii vroiau să-l organizeze în 16 ianuarie.

Solicitarea a venit din partea Fundaţiei Europe Trust. Era vorba de organizarea unui manifestaţii paşnice, în 16 ianuarie, între orele 14-17, pe traseul bd. Constantin Brâncoveanu – Splaiul Tudor Vladimirescu – bd. C. D. Loga – Prefectură. Organizatorii preconizau un număr de 200-300 de participanţi. Comisia locală de ordine publică de la nivelul primăriei, din care fac parte reprezentanţi ai mai multor instituţii, nu a aprobat însă protestul pe motiv că s-ar bloca circulaţia. „Comisia nu a aprobat solicitarea pentru că traseul a fost stabilit într-o zonă foarte aglomerată, la ore de vârf, în condiţiile în care ştim cum se derulează traficul în Timişoara. Li s-a sugerat să aleagă o sală în care se pot manifesta liber şi pot face ce vor ei”, ne-a declarat şeful Poliţiei comunitare, Doru Spătaru. Reprezentanţii organizaţiilor arabe din Timişoara consideră decizia nedreaptă şi vor încerca, în continuare, să obţină aprobare. „Astfel de aprobări au fost date în toată lumea. În Londra n-a fost trafic? Îi întreb pe domnii de la primărie: Timişoara este un oraş mai aglomerat decât Londra sau New York? Vom mai încerca, putem să reprogramăm marşul într-o altă zi, sâmbătă sau duminică”, spune Sara Riad, preşedintele Ligii Arabilor Sirieni din Timiş. „Noi respectăm decizia, dar o contestăm, pentru că nu este justă. Noi am vrut să ne manifestăm liber şi civilizat, am vrut să facem o manifestare paşnică. Au fost date aprobări la Bucureşti, Constanţa, Cluj şi în alte mari oraşe ale lumii, la Londra, Berlin, New York. Vom vedea care sunt căile de atac. Dacă ne cereau alt traseu, îl schimbam, dar vroiam să treacă prin centru, să ne vadă lumea, noi vrem doar să sensibilizăm opinia publică vizavi de ceea ce se întâmplă în Gaza”, a adăugat Al Massalmeh Ziad, vicepreşedintele Centrului Cultural Româno-Arab din Timişoara.

Musulmanii timişoreni sunt solidari cu fraţii lor din Gaza112Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor