Autoliv colaboreaza cu Seeing Machines pentru dezvoltarea sistemelor de monitorizare a conducatorului auto

Autoliv colaboreaza cu Seeing Machines pentru dezvoltarea sistemelor de monitorizare a conducatorului auto
© Foto: Autoliv
Autoliv, liderul mondial în sisteme de siguranță va colabora cu Seeing Machines, lider în viziune computerizată bazată pe tehnologiile de detecție umană, pentru a dezvolta următoarea generație de sisteme de monitorizare a conducătorului auto pentru vehiculele autonome (DMS – Driver Monitoring Systems).

Conform National Highway Traffic Safety Administration, 3.477 oameni au fost omorâți în anul 2015 pe teritoriul Statelor Unite, iar 391.000 au fost răniți în accidente de mașină care implicau șoferi distrași. American Automobile Association mai spune și că 21% din accidentele în care o persoană a fost omorâtă implicau un șofer somnoros. Autoliv și Seeing Machines au început colaborarea pentru a aborda problema prin dezvoltarea unui DMS nou care poate detecta șoferii somnoroși sau neatenți, prin măsurarea poziției ochilor, a capului, a nivelului de atenție și oboseală. Sistemul DMS va trece la acțiune ori de câte ori o situație periculoasă este detectată sau iminentă.

Înțelegerea precisă a stării conducătorului auto va ajuta Autoliv să dezvolte tehnologiile indispensabile pentru susținerea aplicațiilor de condus autonome, cu funcții „hands-off-wheel” sigure. În cadrul colaborării, Autoliv va servi drept furnizor principal pentru producătorii de echipament original din industria auto, care la rândul lor vor fabrica sisteme de monitorizare a șoferului.

„Autoliv și Seeing Machines s-au aliat pentru a reduce accidentele provocate de șoferi neatenți”, declară Johan Löfvenholm, Președinte Autoliv Electronics. „Avem pasiunea comună de a salva și mai multe vieți, iar împreună vom crea unul dintre cele mai avansate sisteme de monitorizare a conducătorului auto din lume.”

„Colaborarea dintre Seeing Machines și Autoliv este o potrivire excelentă în cadrul ecosistemului nostru de parteneriate care este în continuă expansiune”, a adăugat Mike McAuliffe, CEO al Seeing Machines. „Ambele companii sunt lideri tehnologici dedicați avansării condusului în siguranță, prin îmbunătățirea și implementarea tehnologiilor noastre avansate DMS pentru producătorii de echipament original din industria auto.”

(813393)
Regulament de plasare a anunturilor