Audierile în dosarul FNA din nou amânate

Audierile în dosarul FNA din nou amânate
Fostul preşedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas a fost audiată ieri la Tribunalul Bucureşti în dosarul Fondul National de Acumulare. Pe lângă Vlas, în instanţă a mai fost audiat ca martor şi fostul preşedinte director general al grupului Gelsor, Teodor Nicolaescu.

Cauza a fost amânată din nou pentru luna viitoare, pe 9 februarie.
La ieşirea de la tribunal, fostul preşedinte al grupului Gelsor, Nicolaescu Teodor, a declarat că atât el cât şi Ioana Maria Vlas au fost simpli executanţi ai ordinelor primite de la Sorin Ovidiu Vântu.


Deşi fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas a fost reprezentată iniţial de un avocat din oficiu, la proces în faţa instanţei a venit un alt avocat care susţinea ca a fost angajat să o reprezinte. Nici Vlas şi nici instanţa nu ştiau însă de acest avocat.


Reprezentanul investitorilor FNA a acuzat instanţa de tergiversare a dosarului şi au cerut ca la urmatorul termen sa fie audiat ca martor şi Sorin Ovidiu Vântu.
A fost audiat în schimb, ca martor, fostul preşedinte al grupului Gelsor, Teodor Nicolaescu. La ieşirea de la tribunal, acesta a precizat că atât el cât şi Ioana Maria Vlas au fost simpli executanţi ai ordinelor primite de la Vântu.
De asemenea, avocaţii firmelor implicate au cerut audierea martorilor până la următorul termen al procesului. Pe de altă parte, instanţa a decis că Sorin Ovidiu Vântu nu are legătură cu acest caz.


Alături de Vlas în dosar mai sunt judecaţi Nicolae Popa, fost director general al SOV Invest şi Gavril Bătrân fost membru al Consiliului de Administraţie al SOAlături de Vlas în dosar mai sunt judecaţi Nicolae Popa, fost director general al SOV Invest şi Gavril Bătrân fost membru al Consiliului de Administraţie al SOV Invest.


Ei sunt acuzaţi de înşelăciune, fals în scrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu şi instigare la furt în forma calificată. FNA a fost lansat la începutul anului 1999 de societatea SOV Invest. FNA s-a prăbuşit odată cu FNI, în luna MAI a anului 2000.


La acea dată, actualul director al SRI, Alexandru Radu Timofte, era senator PDSR, iar şeful SIE, Gheorghe Fulga, era şi el parlamentar social-democrat. Cei doi au fost numiţi în funcţii după alegerile generale de la sfârşitul lui 2000.
Ei sunt acuzaţi de înşelăciune, fals în scrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu şi instigare la furt în forma calificată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor