Audieri în dosarul Rompetrol

Audieri în dosarul Rompetrol
Direcţia de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism a solicitat verificarea conturilor a 60 de persoane în dosarul Rompetrol. Decizia a fost luată în urma anchetei privind modul de tranzacţionare a acţiunilor Rompetrol.

Pe lista persoanelor ale căror conturi sunt verificate figurează, pe lângă premierul Tăriceanu şi soţia sa, Ioana, o serie de politicieni, dar şi oameni de afaceri şi ziarişti.

Presa centrală a publicat o listă cu suspecţii în acest caz Printre primele dosare ajunse pe masa procurorilor, a fost cel al omului de afaceri Daniel Costea, obligat să le explice anchetatorilor în ce condiţii o sumă importantă de bani a ajuns în posesia ziaristului Sorin Roşca Stănescu, care a cumpărat acţiuni la Rompetrol.

De asemenea, conturile Academiei Caţavencu au fost verificate pentru a doua oară de Oficiul pentru Prevenirea şi Lupta împotriva Spălării Banilor. Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a fost şi el audiat în calitate de martor.

După audieri, Stănescu a ameninţat că va da în judecată Parchetul General, considerând că procurorii Parchetului i-au şifonat serios imaginea prin faptul că i-au fost controlate conturile fără să fie anunţat. În acelaşi dosar, procurorii au audiat-o deja ca martor şi pe Camelia Voiculescu, fiica preşedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu.
Regulament de plasare a anunturilor