Au verificat faţadele din Ronaţ, Mehala şi Aradului

4Comentarii
Au verificat faţadele din Ronaţ, Mehala şi Aradului
TIMIŞOARA – Nu îţi întreţii faţada clădirii în care locuieşti? Nu îţi speli geamurile? Nu îţi faci curăţenie în curte? Înseamnă că nu eşti un bun gospodar şi asta te poate costa scump.

Între 500 şi 1.000 de lei dacă eşti persoană fizică şi între 1.500 şi 2.500 de lei dacă eşti persoană juridică. Aceasta este valoarea amenzilor pe care poliţiştii comunitari le vor da timişorenilor care nu întreţin clădirile în care stau. Deocamdată, comunitarii atenţionează instituţiile publice, firmele, asociaţiile de proprietari sau locatari, proprietarii de gospodării individuale şi timişorenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente, că există o hotărâre a Consiliului Local care îi obligă să fie buni gospodari, după care vor trece la fapte. În aceste zile, poliţiştii comunitari au fost prezenţi în cartierele Ronaţ, Mehala şi Aradului pentru a le aduce la cunoştinţă timişorenilor prevederile actului normativ. Una dintre sesizările primite în cadrul şedinţelor de consiliu consultativ de cartier a fost făcută în cazul blocurilor de la fostele Pavilioane CFR, care au un aspect neplăcut, pereţii şi acoperişurile fiind degradate. Preşedintele asociaţiei de locatari din zonă a spus că a luat legătura cu persoanele care stau în apartamentele respective şi că vor încerca să facă faţă somaţiei aplicate conform căreia în termen de 90 de zile trebuie să amenajeze faţada. În alte situaţii întâlnite în teren, timişorenii şi-au luat angajamentul că vor menţine curăţenia şi vor amenaja curţile şi împrejmuirile imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

În următoarea perioadă, poliţiştii comunitari vor efectua o campanie de înştiinţare a timişorenilor asupra prevederilor hotărârii de consiliu local şi vor aplica mai întâi somaţii în cazurile întâlnite în teren, după care se va trece la celelalte măsuri legale. Printre obligaţiile acestora se află întreţinerea în stare corespunzătoare a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, amenajări şi a altor lucrări specifice, asigurarea reparării, spălării geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora, asigurarea împrejmuirii corespunzătoare a clădirilor şi a igienei în incinta acestora”, a precizat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Comunitară.

Potrivit acesteia, asociaţiile de proprietari şi locatari, proprietarii de gospodării individuale şi cetăţenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au printre obligaţii să întreţină curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora. Ei mai trebuie să facă lucrări de deratizare şi dezinsecţie, să asigure periodic curăţarea faţadelor locuinţelor, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate. Mai au obligaţia să întreţină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor şi acolo unde este cazul să asigure curăţirea şi întreţinerea permanentă a şanţurilor şi podeţelor în zona acestora şi să asigure şi să menţină curăţenia pe trotuare, în zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor