Au început să se afişeze rezultatele la bacalaureat

Au început să se afişeze rezultatele la bacalaureat
Astăzi în centrele de examen din întreaga ţară, până la ora 16:00, vor fi afişate rezulatele la examenul de bacalaureat. Deşi lucrările sunt deja corectate, notele obţinute de elevi au fost afişate până acum doar de câteva unităţi de învăţământ.

La Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu” din capitală, candidaţii au putut vedea deja ce medii au obţinut la bacalaureat. Absolvenţii de liceu spun că examenele nu au fost grele, dar că proba la română le-a provocat unele probleme. Până acum cea mai mare medie obţinută a fost 9,90, iar cea mai mică, 5,20. La unele probe s-a luat chiar şi nota 1.

Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii, tot în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Între 11 şi 13 iulie are loc rezolvarea eventualelor contestaţii. Rezultatele finale se vor comunica vineri, 14 iulie 2006, prin afişare la avizierele celor 647 centre de examen din ţară.

Pentru lucrările care au primit la comisia de evaluare note de până la 9,50, nota acordată iniţial se modifică, prin creştere sau descreştere, dacă între nota iniţială şi cea acordată de comisia de contestaţii se va constata o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota iniţială rămâne neschimbată.

Pentru lucrările care au primit iniţial cel puţin nota 9,50, nota definitivă este cea acordată de comisia de contestaţii. În cazul în care se constată diferenţe mai mari de 1,50 puncte – în plus sau în minus – între nota iniţială şi nota obţinută la contestaţii, inspectoratele şcolare analizează situaţia în termen de 30 zile de la terminarea contestaţiilor.

Examenul de bacalaureat din acest an a fost unul controversat din cauza scandalurilor legate de vânzarea subiectelor la română şi de modul în care au fost redactate probele la română şi fizică.

De asemenea, un elev a înregistrat, în premieră, discuţii dintre profesori şi elevi la două dintre probele de bacalaureat susţinute la Liceul “Ion Barbu” din capitală, pentru a dovedi ilegalităţile şi metodele de mituire a profesorilor. Înregistrările au fost publicate de ziarul Gardianul. La proba de istorie, profesoara a ajuns chiar să le dicteze elevilor rezolvarea cerinţelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor