Au ars o avere

Au ars o avere
Piromanii şi copiii nesupravegheaţi au ars bunuri în valoare de aproape 1,6 miliarde de lei.Pompierii militari au constatat în numai o lună şi jumătate zece incendii care au fost provocate intenţionat, poliţiştii reuşind să identifice incendiatorii în patru dintre cazuri.

În două dintre aceste situaţii a fost vorba despre imobile incendiate de persoane cu afecţiuni psihice. În ceea ce priveşte modul de incendiere, pompierii militari au stabilit că în şase cazuri, piromanii au folosit brichete, iar în patru „Cocktail-uri Molotov” şi chibrituri. Atacurile au fost îndreptate cu precădere asupra silozurilor cu fân, case şi automobile.

Valoarea pagubelor provocate de piromani a fost stabilită la aproximativ 1,5 miliarde de lei. Copiii nesupravegheaţi care s-au jucat cu focul au distrus bunuri estimate la circa 90 de milioane de lei.

În numai o lună şi jumătate au fost constatate cinci asemenea cazuri, vârsta „micilor piromani” fiind cuprinsă între patru şi zece ani. Copiii au incendiat cu precădere căpiţe de fân şi paie, folosite ca loc de joacă.
Regulament de plasare a anunturilor