Au ajuns la Strasbourg

Piaţa „Mihai Viteazul” e în proces la CEDO. Asociaţia Comercianţilor şi Micilor Întreprinzători Arad a acuzat Municipalitatea că nu respectă legea în ceea ce priveşte demolarea Pieţei „Mihai Viteazul”.

„Există un proces pe rol, la Strasbourg, şi ei nu ţin cont de acest lucru” – a declarat Aurelian Toma, unul dintre liderii comercianţilor din piaţă. Procesul de la Strasbourg a fost intentat de către Mircea Ardelean, un comerciant din piaţă care are sentinţe definitive şi irevocabile prin care trebuiau să i se atribuie toate spaţiile din piaţă. „I-am dat în judecată pentru nerespectarea sentinţelor irevocabile ale Curţii de Apel Timişoara” – spune Mircea Ardelean.

Acesta susţine că Primăria a refuzat să-i vândă spaţiile din piaţă, deşi era obligată la acest lucru.

„Puteau, dacă negociam, să le vândă celorlalţi comercianţi care sunt în chirie acolo, dar nu au vrut. Apoi modernizam noi piaţa, cum voiam noi, nu cum vor alţii. Acum, Primăria trebuie să aştepte decizia de la Strasbourg. Dacă nu respectă instituţiile din România, măcar pe cele internaţionale să le respecte” – mai spune Ardelean.

Valer Mărginean, purtător de cuvânt al Primăriei: „Nu avem cunoştinţă despre nici o citaţie la Strasbourg. Din punctul nostru de vedere procesul nu mai există. Domnul Mircea Ardelean a făcut o cerere de punere în posesie, iar noi am făcut o contestaţie la executare. Acesta este punctul nostru de vedere. Nu avem nimic împotrivă dacă domnul Ardelean vrea să călătorească la Strasbourg. E un oraş frumos şi e un exerciţiu de normalitate”.
Regulament de plasare a anunturilor