Au început lucrările la inelul IV de circulaţie al Timişoarei!

3Comentarii
Au început lucrările la inelul IV de circulaţie al Timişoarei!
Timişoara – Pentru că mai avem mult şi bine până se va termina şoseaua de centură, primăria a demarat, marţi, lucrările la ultimul inel de circulaţie al oraşului de pe Bega: inelul IV. Şantierul a început în apropiere de strada Armoniei, pe tronsonul care va face legătura între Calea Lipovei şi Calea Aradului, un teren plin acum de bălării, pământ şi gunoaie.

Inelul IV, un traseu ocolitor pe la marginea oraşului, le va permite timişorenilor să ajungă dintr-o zonă în alta mult mai uşor, pentru că nu vor mai fi obligaţi să intre pe arterele intens circulate şi sufocate de traficul greu. Pe acest drum vor avea acces numai autovehiculele până în opt tone: “Inelul IV merge de la Calea Bogdăneştilor la Calea Torontalului, pe strada Grigore Alexandrescu, o lucrare de investiţii de care ne vom apuca, sperăm, săptămâna viitoare, de la Calea Torontalului la Calea Aradului, din Aradului la Calea Lipovei, după care intenţionăm să facem tronsonul din Lipovei, pe strada Constructorilor, pe lângă Pădurea Verde, până la Calea Lugojului. Mai avem în plan o porţiune, de la Calea Lugojului până la strada Bobâlna – Aleea Ghirodei“, spune şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi a municipalităţii, Culiţă Chiş.

Din punct de vedere tehnic, tronsonul de drum care a început acum, de la Calea Lipovei la Calea Aradului, care va fi executat de firma Nimb, precum şi cel de la Calea Torontalului până în Aradului, se vor face prin stabilizare, adică… ieftin. Mai simplu spus, se curăţă şi se îndreaptă drumul, se toarnă balastru, se stabilizează cu ciment, după care se toarnă asfalt. Reprezentanţii primăriei spun însă că perioada de “garanţie” a unui astfel de drum este de cinci ani. În prima zi de lucru, mai mult de organizare de şantier, în zonă era un singur buldozer, dar oficialii municipalităţii promit să finalizeze primul tronson în… trei luni. Problema este că pe unele porţiuni din viitorul inel IV, aşa cu arată el pe hărţi, nu este nici măcar drum, ci câmp… Acum se lucrează la identificarea situaţiei juridice a terenurilor, pentru că unele ar putea fi în proprietatea oamenilor şi se vor propune terenuri la schimb.

Totul pentru centura Timişoarei

Exproprieri pe ascuns la autostrada Banatului?

Autostrada… miceşte terenurile timişenilor?

Ungurii aduc autostrada la graniţa cu România, dar nu au cu ce să o conecteze

Centură la centură pentru Timişoara3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor