Atmosfera Timisoarei e sufocata de praf!

5Comentarii
Atmosfera Timisoarei e sufocata de praf!
Monitorizarea aerului Timişoarei de către autorităţile de Mediu arată că oraşul se confruntă cu depăşiri constante ale cantităţii de pulberi în suspensie existente în atmosferă.

Mai pe înţelesul tuturor, aerul pe care-l respirăm este plin de praf! Pentru aglomerarea Timişoara determinarea nivelului de poluare a aerului cu noxe se  realizează permanent cu ajutorul unei reţele automate de monitorizare a calităţii aerului, ce face parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului.

De la începutul anului 2010, în Timişoara la cele două staţii existente, la indicatorul pulberi în suspensies-au înregistrat 45 depăşiri ale valorii limite zilnice la Staţia de trafic TM-1 Calea Şagului şi 25 la Staţia de trafic TM-5 Calea Aradului. Cele mai multe depăşiri ale indicatorului pulberi în suspensie au fost înregistrate în luna martie 2010 şi preponderenţa depăşirilor este în Calea Şagului.

Aglomerarea Timişoara este una dintre zonele pentru care au fost raportate depăşiri ale valorilor la pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni, de aceea APM Timiş a iniţiat la începutul anului 2010 „Programul Integrat de Gestionare a Calităţii aerului în judeţul Timiş”, program ce a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Timiş nr. 55/31.05.2010.

Măsurile propuse de Mediu pentru reducerea pulberilor din atmosferă se referă la fluidizarea traficului, încurajarea transportului în comun, mărirea suprafeţei spaţiului verde, utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, măsuri care vizează emisile produse de autovehicole, îmbunătăţirea activităţii de salubrizare a oraşului, controlul conformării cu prevederile documentelor urbanistice şi nu în ultimul rând utilizarea energiilor neconvenţionale.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor