Atestari germane pentru somerii din Timis

De Marcel Hoster
Atestari germane pentru somerii din Timis
Atestari germane pentru somerii din Timis
S-au specializat în meseria de tehnician în comerţ şi la finalul cursurilor au avut şi loc de muncă. Un număr de 61 de şomeri au fost specializaţi, cu bani europeni, primind diplome recunoscute în toată Europa. Majoritatea absolvenţilor au fost angajaţi în cadrul unui magazin din domeniul bricolajului.

Fundaţia româno-germană  de pregătire şi perfecţionare profesională în domeniul construcţiilor – FRG Timişoara a câştigat un proiect strategic cofinanţat prin Fondul Social European intitulat Creşterea Gradului de Ocupare a Forţei de Muncă prin Măsuri Integrate în Cooperare Transnaţională cu o durată de trei ani, începând din octombrie 2009, proiect al cărui obiectiv central este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă.

Proiectul a fost implementat în parteneriat transnaţional împreună cu trei parteneri germani de renume, societatea Hornbach AG, Camera de Comerţ şi Industrie Rheinland Pfalz din Ludwigshafen şi Centrul de Formare Profesională pentru Comerţul cu Amănuntul din Burrweiler în conlucrare cu Agenţia Naţională Pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

Proiectul s-a întins pe aria a patru Euroregiuni, Nord Est, Centru, Bucureşti Ilfov şi Vest şi a avut ca şi obiectiv central implementarea măsuri integrate de ocupare a forţei de muncă pornind de la informare, consiliere, formare profesională, mediere şi plasare a unui număr de 3000 şomeri de lungă durată dar şi formarea profesională efectivă a 75 şomeri de lungă durată în meseria de ,,Tehnician în comerţ,”.

61 dintre participanţii la cursul de calificare în meseria de tehnician în comerţ au încheiat cu succes formarea profesională la FRG Timişoara, obţinând certificate germane eliberate de Camera de Comerţ şi Industrie Rheinland Pfalz din Ludwigshaven, recunoscute pe plan european şi certificate româneşti eliberate sub egida Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi a Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului!

Majoritatea absolvenţilor, au fost angajaţi pe perioadă nedeterminată la magazinul Hornbach din Timişoara, Bucureşti şi Braşov.

Peste 70% dintre posturile de şefi de departamente din magazinul Hornbach din Timişoara sunt ocupate de absolvenţi ai cursului de tehnician în comerţ realizat prin intermediul FRG Timişoara.

 Peste 6000 de pesti expusi in cadrul unui nou magazin deschis la Timisoara

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor