Atenţie unde parcaţi, poliţiştii comunitari dau amenzi în continuare!

19Comentarii
Atenţie unde parcaţi, poliţiştii comunitari dau amenzi în continuare!
Poliţiştii comunitari din Timişoara vânează şoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap sau în staţiile taxi. Asta, pentru că trebuie să învăţăm să respectăm drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi anumite categorii profesionale. Sute de conducători auto s-au ales cu sancţiuni! 

După ce Prefectura Timiş a reuşit să anuleze în instanţă prevederile hotărârii de consiliu local 371 care le permitea poliţiştilor comunitari să dea amenzi şi să dispună ridicarea sau blocarea maşinilor, în cazul şoferilor care parcau pe trotuare, piste pentru biciclişti, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei, alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, acum agenţii împart amenzi conducătorilor auto care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap şi în staţiile taxi. Conform HCL 371 din 2007, oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activităţi şi căile de acces ale unor obiective sau pentru persoanele cu handicap, marcate şi semnalizate corespunzător, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice, între şi 1.000 şi 2.000 pentru cele juridice şi, după caz, lipirea de autocolante pe parbrize, precum şi ridicarea sau blocarea autoturismelor. Pe parcursul primelor 11 luni ale anului, nu mai puţin de 815 şoferi s-au ales cu sancţiuni pentru astfel de fapte. Cei mai mulţi au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap, cele destinate taximetriştilor sau cele ale unor instituţii care aveau rezervate locuri de parcare de la primărie, marcate şi semnalizate corespunzător.
Spre exemplu, chiar în aceste zile, Cornel O. a fost sancţionat cu 500 de lei pentru că şi-a parcat autoturismul pe locul destinat persoanelor cu handicap de pe strada N. Lenau. Cu aceeaşi sumă a fost sancţionată şi Luminiţa L., care a staţionat cu maşina tot pe un altfel de loc, pe bd. Regele Ferdinand. Un alt timişorean Milan O. s-a ales cu o amendă de 500 de lei pentru că a parcat în staţia taxi din Piaţa Bălcescu.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor