Atentie! Pericol de gripă umană

Atentie! Pericol de gripă umană
Specialiştii avertizează că în această toamnă ar putea izbucni o pandemie de gripă umană. Cum există riscul ca şi gripa aviară să reapară din toamnă, pericolul este şi mai mare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susţine că „o pandemie de gripă va perturba major serviciile publice esenţiale, aprovizionarea populaţiei cu produse de bază şi asigurarea elementelor indispensabile funcţionării optime a comunităţii”.

În buletinul săptămânal al Centrului de Referinţă al Gripei din Institutul Cantacuzino se precizează că „în cazul apariţiei unei pandemii cu o rată de fatalitate a cazurilor mai mare de 5%” vor fi mari probleme cu aprovizionarea cu hrană, furnizarea de energie electrică şi apă şi va fi perturbată ordinea publică în marile oraşe.
Specialiştii susţin că, spre deosebire de pandemia din 1918, populaţia globului a crescut de 6 ori, iar aproape jumătate din populaţie locuieşte în oraşe, reprezentând 3% din suprafaţa globului. În lume sunt peste 400 de localităţi cu o populaţie mai mare de un milion de persoane. Specialiştii spun că „marile aglomerări urbane favorizează răspândirea agenţilor infecţioşi virulenţi şi, în consecinţă, apariţia epidemiilor”.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor