Puteți merge cu carnea pentru a vedea dacă aveți ok-ul pentru a o consuma în Piața Iosefin (două puncte de control) și în Piaţa Doina, Piaţa din Lipovei, Piaţa 700, Badea Cârțan și Mehala. Și în Lugoj este un punct pentru examinarea cărnii, pe strada Nera, nr. 4.
Aceste puncte sunt deschise de dimineața, de la ora 7, până la ora 15, de luni până vineri. Vor fi perioade în care va fi și program prelungit, înainte de Crăciun.
Tariful pentru analiza cărnii de porc la punctele care aparțin de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor este de 11 lei, iar la circumscripțiile sanitare veterinare, care sunt private, prețul diferă de la circumscripție la circumscripție și ajunge la aproximativ 13 lei.
Examinarea trichineloscopică a cărnii de porc se efectuează și la cabinetele medicilor veterinari din fiecare comună sau oraș din județul Timiș.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă populației să cumpere carne de porc numai din locuri sau spații autorizate.
Riscul consumului de carne de porc necontrolată sanitar-veterinar îl reprezintă îmbolnăvirea de trichineloză, o boală parazitară care poate provoca paralizii. Pot apărea complicații, care pot duce la deces, spun medicii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!