Ateliere de creatie pentru copiii cu autism de la Invatam cu pictograme Timisoara, cu ajutorul Timotion

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Ateliere de creatie pentru copiii cu autism de la Invatam cu pictograme Timisoara, cu ajutorul Timotion
© Tion: Ateliere de creatie pentru copii cu autism de la Invatam cu pictograme Timisoara, cu ajutorul Timotion
Începând cu luna septembrie, pe parcursul a trei luni, zece copii cu autism din asociația „Învățăm cu pictograme Timișoara” vor beneficia de sesiuni săptămânale gratuite de grupuri de joc și ateliere de creație.

Sesiunile vor avea loc sub îndrumarea unui psiholog și al unui psihopedagog, alături de voluntari studenți din cadrul Facultății de Psihologie din Timișoara. Acest lucru este posibil datorită participării la „Timotion: Timișoara se mișcă 2016”, cu proiectul „Autismul: O Viață în culori”.

Sumele suplimentare strânse în cadrul evenimentului vor susține activitatea centrului de resurse în autism și vor permite derularea proiectelor ce vor implica: susținere morală și informațională pentru părinții copiilor cu autism, organizarea de workshopuri interactive pentru părinți și specialiști precum și crearea de materiale cu pictograme, adaptate nevoilor copiilor cu autism din asociație.

„Mulțumim pe această cale tuturor timișorenilor care au alergat și au donat pentru copiii cu autism din asociația noastră!”, transmit reprezentanții asociației.

La „Festivalul Alergării Timotion 2016” s-au strâns 8.325 lei pentru acest proiect, din 182 de donații.

Asociația „Învățăm cu pictograme”, înființată la începutul anului 2015 în Timișoara, susține drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburare din spectrul autist (TSA) sau cu alte tulburări de dezvoltare, recuperarea prin terapie bazată pe utilizarea pictogramelor, a imaginilor în general. Pentru a răspunde necesităților acelor copii cu autism care gândesc în imagini, pentru care limbajul întârzie să apară sau este unul sărac, în cadrul ședințelor de terapie individuală cât și de grup se utilizează suporturile vizuale: pictograme, fotografii, diverse imagini.

Reprezentanții asociației își creează propriile materiale adaptate (cărți, caiete, agende sau caiete de comunicare), utilizând pictogramele ca suport vizual. În cursul anului 2015, au editat și tipărit colecția „Învățăm cu pictograme” care cuprinde: „Învață emoțiile cu Darius și Elena”, „Scurte povestiri pentru dezvoltarea autonomiei personale”, „Alfabetul cu pictograme”, „Hai să numărăm”, „Fișe cu pictograme”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor