Atacuri phishing PayPal

Paypal
Paypal
Experţii companiei de securitate informatică Avira au detectat noi tipuri de phishing-email care se adresează utilizatorilor PayPal.

Email-urile respective vor să pară a fi mesaje de avertizare din partea PayPal către toţi utilizatorii săi, care sunt sfătuiţi să îşi valideze conturile datorită unor schimbări recente în Contractul de Servicii. În locul linkului către un site fals, unde utilizatorii „ar trebui să-şi valideze” conturile, aceste noi email-uri le cer utilizatorilor să scaneze cardurile de credit/debit pe ambele părţi (datorită faptului că pe spatele cardului sunt trecute codul CSV2 şi semnătura titularului) şi să trimită apoi documentele unei adrese de email. Utilizatorilor care vor realiza acest lucru li se promite, în schimb, că nu li se blochează conturile şi că primesc în cont suma de 59 USD.

Autorii acestei fraude se bazează pe naivitatea oamenilor, care oferă oricui informaţii referitoare la cardul de credit. Adresa de email la care ar trebui să fie trimise informaţiile despre cardurile de credit este găzduită de yahoo.com. Mai mult, emailul este în aşa fel realizat încât utilizatorii neexperimentaţi pot crede că e trimis de yahoo.com. Phishingurile PayPal de până acum conţineau cel puţin un link către un site falsificat care stochează informaţiile obţinute de la victime. Site-urile respective solicită utilizatorilor numărul cardurilor de credit/debit, codul CSV2 şi uneori chiar codul PIN.

Scopul: Informaţiile colectate astfel sunt folosite în operaţiile de „carding”, cu scopul de însuşire a identităţii proprietarului de card şi efectuare de plăţi în numele acestuia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor