ASU Politehnica sustine oprirea taierii padurilor din Romania

De Marcel Hoster
4Comentarii
ASU Politehnica sustine oprirea taierii padurilor din Romania
ASU Politehnica Timişoara se implică activ în lupta pentru oprirea tăierii pădurilor din România. Campania inedită pentru peisajul fotbalului românesc va presupune purtarea pe tricourile de joc ale echipei, în meciurile din campionatul Ligii 2, al logo-ului campaniei Stop Defrişărilor.

O echipă a comunităţii, alături de comunitate, ASU Politehnica Timişoara se alătură unei iniţiative inedite pentru fotbalul românesc. Formaţia condusă de suporterii timişoreni și-a anunțat implicarea într-o campanie care promovează oprirea defrişării pădurilor României, o operaţiune devenită jaf instituţionalizat.

„Încă de la început, ASU Politehnica Timișoara a fost echipa comunității și va rămâne așa și pe viitor, iar o astfel de echipă nu poate să rămână indiferentă la jaful instituționalizat care se petrece în pădurile românești. Tocmai de aceea, ASU Politehnica Timișoara se va implica activ în campania Stop Defrișărilor”, au anunţat reprezentanţii clubului.

Astfel, cei de la ASU Politehnica Timişoara au decis ca la jocurile echipei, din Liga a doua, acolo unde au promovat în acest an, să poarte pe tricouri logo-ul campaniei de oprire a defrişărilor. De asemenea, organizaţia va fi parte activă în cadrul mai multor acţiuni de conştientizare asupra problemei defrişărilor.

„Alături de partenerii noștri Stop Defrișărilor și Agent Green ne vom pune resursele de care dispunem în lupta contra defrișărilor și vom încerca să atragem atenția asupra acestui fapt care ne afectează pe toți. Pentru viitor vom organiza mai multe acțiuni de conștientizare și de mediatizare a crimei ce se petrece în codrii României. Pentru a ne arăta devotamentul față de această cauză, jucătorii noștri vor purta, în sezonul 2016/2017 al Ligii a II-a din România logo-ul STOP Defrișărilor inscripționat pe echipamentul de joc”, au mai anunţat cei de la ASU Politehnica.

Clubul le cere tuturor să devină parte activă în oprirea tăierii ilegale de lemn. Cei de la Agent Green cer ajutorul cetăţenilor pentru descoperirea celor care taie pădurile.

„Cel mai important este ca lumea să se implice activ. Când văd camioane cu lemne, să sune la 112 pentru verificare. Dacă se duc la munte și văd tăieri care suspectează că sunt ilegale, să facă poze, filmări, să ne trimită materialele, pentru a lua măsurile care se impun. Avem în plan și desfășurarea mai multor campanii, acțiuni de stradă”, a explicat Alexandru Teleagă, coordonator Stop Defrișărilor pentru zona de vest.

Anual, 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile din țară, în urma tăierilor ilegale, arată un studiu realizat de Guvern. Activiștii de mediu estimează că în prezent se taie între 3 și 10 hectare de pădure pe oră. O analiză realizată de Environmental Investigation Agency indică faptul că România a pierdut 280.000 de hectare de pădure în ultimii zece ani, jumătate dintre acestea fiind localizate în parcuri naționale și alte zone protejate. Mai mult, 50% din tăierile de lemn din România sunt ilegale, estimează activiștii. În timp ce se taie păduri într-un ritm alert, acțiunile de împădurire a țării sunt prea puține pentru a reface ceea ce s-a pierdut și sunt organizate, în limita posibilităților, în special de organizații de protecție a mediului.

Efectele defrișărilor au fost simțite de toți, sub forma manifestărilor naturale din ce în ce mai violente, furtuni, ploi abundente, viituri, inundații, care afectează mediul an de an. Este clar că direcția spre care România se îndreaptă este greșită și că trebuie luate măsuri urgent. Alte țări europene, de exemplu Slovenia a interzis prin lege tăierile rase, iar Austria și Elveția le-au limitat la un hectar, în timp ce în parcurile naționale acestea au fost categoric interzise, au explicat reprezentanții ASU Politehnica Timișoara.

De ce se taie pădurile din România? Cea mai mare cantitate de lemn ajunge la marile companii producătoare de mobilă, care preiau lemn și fără documente de proveniență. Astfel banii alimentează corupția din țară, care a ajuns la un nivel alarmant. Practic, se distrug ultimele păduri virgine ale Europei și ni se vinde viitorul pe bani, fără drept la replică, au atras atenția reprezentanții clubului.

Video: Youtube/AgentGreen4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor