Astăzi nu se fumează!

3Comentarii
Astăzi nu se fumează!
În 2002, cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie a fost declarată “Ziua Naţională fără Tutun”. În acest an, evenimentul va fi marcat astăzi.

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care doresc să renunţe la tutun, din luna august a acestui an, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean a fost înfiinţat Centrul de Consiliere pentru Renunţarea la Fumat. Un număr mare de fumători, cu vârste între 19 şi 78 de ani, a apelat la serviciile acestui Centru, iar aceştia, spun medicii de aici, au învăţat să trăiască fără tutun. Deci se poate! Conform datelor statistice, fumătorii care mor prematur ar mai fi putut să trăiască, în medie, 21 de ani. Cei mai mulţi mor din cauza bolilor cardiovasculare, cancer sau afecţiuni ale aparatului respirator. Anual, în România se înregistrează 8.500 de cazuri noi de cancer pulmonar. 85% au drept cauză fumatul. Fumătorii beneficiază de consultaţii medicale gratuite, inclusiv medicaţie specifică, printr-un Ordin al Ministerului Sănătăţii Publice şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

“Ţigara lichidă”
O veste bună pentru cei care nu pot renunţa la fumat ! O băutură care oferă aceleaşi senzaţii ca fumatul unei ţigări, ce nu conţine nicotină şi nu provoacă dependenţă, va fi lansată în Europa până de Crăciun.
Liquid Smoking, pentru că aşa se numeşte băutura miraculoasă, este destinată fumătorilor care sunt nevoiţi să petreacă timp în locuri unde acest viciu este interzis. Băutura, care nu conţine nicotină, este sigură chiar şi pentru copii, pentru că nu provoacă dependenţă, susţine Martin Hartman, CEO al United Drinks and Beauty Corporation. Liquid Smoking are la bază un extract de plante care se găseşte în Africa şi oferă, după consum, “o stare euforică, de calm”.
De la interzicerea fumatului în locurile publice în unele ţări, din 1997, au fost lansate pe piaţă mai multe produse destinate înlocuirii tutunului, inclusiv “ţigara electronică”.”Ash”, un grup care militează pentru interzicerea fumatului, a indicat de nenumărate ori că industria produselor din tutun are nevoie de reglementări pentru că fumătorii nu ştiu dacă produsele înlocuitoare sunt sigure sau eficace. Potrivit Ministerului Britanic al Sănătăţii, fumătorii care apelează la un medic specialist sau folosesc plasturi cu nicotină au şanse mai mari de a renunţa la acest viciu, comparativ cu cei care încearcă de unii singuri.
Liquid Smoking va fi lansată în Europa până de Crăciun, o doză costând 1,84 euro.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor