Asociatiile de locatari din Timisoara continua lupta cu E.ON Gaz

7Comentarii
Asociatiile de locatari din Timisoara continua lupta cu E.ON Gaz
Asociaţiile de locatari din municipiul Timișoara sunt sfătuite să nu cedeze în faţa ameninţărilor cu întreruperea furnizării gazului şi să nu semneze clauzele suplimentare impuse prin contractul propus de compania E.ON Gaz.

FALT a solicitat sprijinul ANRE în problema contractelor şi în urma acestei solicitări s-a încheiat o minută redactată de Autoritatea Naţională care prevede că prestarea activităţii de furnizare reglementată trebuie să se facă în baza unui contract comercial de furnizare reglementată, încheiat în baza contractului-cadru pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale. De asemenea, reprezentanţii ANRE au precizat că orice completare a contractului comercial de furnizare reglementată, faţă de prevederile contractului-cadru, poate fi făcută cu acordul părţilor. În cazul în care părţile nu convin cu privire la completările propuse, acestea au obligaţia să încheie contractul comercial cu respectarea prevederilor contractului-cadru în vigoare”, a arătat preşedintele Federaţiei Asosiciaţiilor de Locatari Timişoara, Petru Olariu.

Tot referitor la problema apărută cu contractele de furnizare, ANRE, sub semnătura preşedintelui Iulius Dan Plaveţi, prin adresa nr.53140/28-12-2010, comunică printre altele, următoarele precizări:

  • Completarea prevederilor contractului-cadru se poate face cu acordul părţilor, sub condiţia ca aceste completări să nu contravină contractului-cadru şi, respectiv, legislaţiei incidente;

  • Furnizorul are obligaţia să desfăşoare activitatea de comercializare a gazelor naturale pe bază de contracte comerciale, cu precizarea că pentru piaţa reglementată contractele se încheie cu respectarea contractelor-cadru;

  • Furnizorul are dreptul să procedeze la sistarea furnizării gazelor naturale, numai în cazul în care consumatorul refuză să semneze contractul comercial de furnizare redactat cu respectarea prevederilor contractului-cadru pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici;

„Din cele două documente rezultă foarte clar că E.ON Gaz nu poate sista furnizarea de gaze naturale, aşa cum au ameninţat prin somaţiile trimise în luna decembrie 2010, decât dacă consumatorul refuză să semneze contractul-cadrul prevăzut în Monitorul Oficial nr. 632/ 24.09.2009. ANRE specifică foarte clar că în cazul când consumatorul nu este de acord cu clauzele prevăzute în afara celor din contractul-cadru, furnizorul este obligat să semneze contractul-cadru şi nu cel impus”, conchide Petru Olariu.

Drept urmare, preşedintele FALT recomandă asociaţiilor de locatari/ proprietari care nu au semnat contractul cu E.ON Gaz să solicite în scris companiei să li se pună la dispoziţie pentru semnare formularele de contract-cadru conform contractului-cadru publicat în Monitorul Oficial şi să se prezinte la E.ON Gaz cu ştampila asociaţiei, copie de pe actul de înfiinţare a asociaţiei şi de pe codul fiscal.

„În caz de refuz din partea E.ON Gaz sau dacă li se solicită alte documente, îi rugăm să informeze, în scris, FALT-ul, pentru a le putea acorda sprijin”, a adăugat Olariu.

M. H.

Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, in razboi deschis cu E.ON Gaz

Cu contracte si fara facturi, timisorenii s-au inghesuit la sediul E.ON Gaz

E.ON ameninta consumatorii din Timisoara cu oprirea gazului7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor