Asociatia „Fluturele Visator” incurajeaza tinerii cu idei bune sa faca o schimbare

Asociatia „Fluturele Visator” incurajeaza tinerii cu idei bune sa faca o schimbare
© foto: Fluturele Visator
Scopul evenimentului „Viitor pentru generații”, a fost de a prezenta tinerilor diverse oportunități de finanțare europeană. „Este îmbucurător pentru noi să vedem că există tot mai mult interes din partea celor prezenți de a se implica in accesarea de fonduri europene. Împreună cu partenerii prezenți la acest eveniment, dorim să le oferim tinerilor această oportunitate pentru a se dezvolta in viitor”, Ghiță Petruș, manager Asociația „Fluturele Visător”.

Asociația „Fluturele Visător” are o experiență de 5 ani în administrarea și derularea de proiecte de tineret, timp în care a derulat cel puțin 20 de proiecte cu implementare locală/regională/națională, incluzând peste 500 de beneficiari direcți și peste 2.000 de beneficiari indirecți. In ultimii 2 ani, Asociația „Fluturele Visător” a derulat in Județul Timiș activități pentru tineri, având astfel o experiență largă în domeniu.

Cu o activitate de colaborare atât cu actori din mediul public (Primăria Sannicolau Mare, Primăria Bistrița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, Consiliul Județean Constanța), cât și cu alte organizații din țară, Asociația „Fluturele Visător” coordonează o rețea de peste 100 ONG-uri din țară, împreună cu care a fost implicată in ultimii ani în diverse programe și proiecte.

„Mulți tineri sunt interesați de accesarea fondurilor europene nerambursabile, dar nu știu de unde să înceapă. Dincolo de fondurile europene, există și linii de finanțare locale și naționale pentru tineri. Ministerul Tineretului și Sportului organizează anual un concurs național de proiecte pentru tineret și proiecte studențești”, transmite Laura Vidican, Direcția Județeană de Sport și Tineret.

„Penitenciarul Timișoara aplică și dezvoltă în mod constant proiecte europene pe diverse axe de finanțare in colaborare cu Asociația «Fluturele Visător»”, spune Cătălin Olaru, Ofițer de Proiecte Europene din cadrul ANP Timișoara.

„AJOFM Timiș încearcă să răspundă nevoilor societății, implementând proiecte cu finanțare europeană care vizează creșterea ocupării forței de muncă, stimularea locurilor de muncă vacante, așadar îmbunătățirea condițiilor de viață”, transmite Onică Adrian, consilier Agenția Forței de Muncă Timiș.

„A fost primul pas spre schimbare când am luat contact cu Asociația «Fluturele Visător». Orizonturile mi s-au deschis și am văzut multe oportunități de dezvoltare”, spune Răzvan Tamazlicariu, student care s-a dezvoltat prin intermediul proiectelor europene.

Asociația „Fluturele Visător” vă mulțumește tuturor pentru implicare și participare și așteaptă toți oamenii care au idei bune să le pună in aplicare și să acceseze proiecte cu finanțare europeană.
Regulament de plasare a anunturilor