Asistente cu diplomă de UE

Asistente cu diplomă de UE
TIMIŞOARA – Au făcut cursuri la spitale din Italia, iar acum s-au întors în ţară pentru le împărtăşi colegilor din experienţa lor.

Cu diplomele obţinute, 20 de asistent din Timişoara vor putea munci în orice spital din Europa, fără să mai facă vreun alt curs de calificare. Cadrele medicale au primit, ieri, cu mândrie, diploma de absolvire chiar din mâinile autorităţilor locale din Timiş şi Padova. Asistentele au avut posibilitatea frecventării acestui curs datorită protocolului de colaborare în domeniul socio-sanitar, existent între Timiş şi Veneto. Asistentele s-au arătat bucuroase că au putut beneficia de un stadiu de câteva luni într-o altă ţară, unde au putut învăţa noi tehnici medicale şi au văzut cum este organizată munca în spitalele din Italia.

Suntem în stadiul în care se finalizează un al doilea curs de pregătire a asistenţilor medicali din Timiş la Universitatea din Padova, graţie protocolului de colaborare între judeţul Timiş şi regiunea Veneto. Vom continua să dezvoltăm colaborarea cu Veneto, inclusiv în domeniul sanitar şi să promovăm iniţiative benefice pentru judeţul Timiş. Am speranţa în viitorul apropiat va exista o descentralizare care va permite o mai mare implicare a CJT”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc.

Au participat asitente medicale de la Spitalul Judeţean, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Dr. Dumitru Popescu, Spitalul Municipal, Spitalul de Copii. Autorităţilor locale le este puţin teamă că, odată ce se văd cu aceste diplome în mână, care le facilizează accesul pe piaţa UE mult mai rapid, asistentele vor pleca să muncească în străinătate.

Proiecte

În colaborare cu spitalele din regiunea Veneto, medicii din Timiş au organizat mai multe evenimente şi proiecte. Amintim -Growing together- un proiect prin care s-a iniţiat un sistem pentru culegerea şi schimbul de date privind rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Acest proiect a fost preluat ca model şi diseminat şi în alte judeţe ale României. Alt poiect, implementat la Spitalul Judeţean este Telemedicina, în cadrul căruia medici din Timiş şi din Padova au consultat împreună pacienţi, care se aflau la Timişoara.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !