Asistatii social vor face curatenie prin piete si parcuri la Timisoara

De A.S.
Persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat potrivit legii trebuie sa lucreze in folosul comunitatii
Persoanele care beneficiaza de venitul minim garantat potrivit legii trebuie sa lucreze in folosul comunitatii
Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat potrivit legii trebuie să lucreze în folosul comunităţii dacă sunt apte de muncă. La Timişoara aceşti oameni lucrează pentru societăţile din subordinea consiliului local, Horticultura şi Pieţe.

Consilierii locali urmează să aprobe, în şedinţa de marţi, Planul de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din Timişoara pentru anul 2012.

Legea 416/ 2001 privind venitul minim garantat prevede că, „pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru”.

În decembrie 2011, la Timişoara au muncit în folosul comunităţii, la Horticultura şi la Pieţe, 24 de persoane care primeau ajutor social apte de muncă dintr-un total de 162 familii beneficiare, spun reprezentanţii primăriei.

„Unii dintre ei aduc acte de la medic cum că nu sunt apţi de muncă, vin cu certificat medical şi nu avem ce face, noi nu putem verifica aceste documente. Cei care sunt apţi de muncă, dar refuză să lucreze sunt tăiaţi de la ajutor”, spune viceprimarul Adrian Orza.

Asistaţii vor lucra tot pentru societăţile Horticultura şi Pieţe şi anul acesta. Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat vor mătura aleile din parcuri, vor aduna hârtii, crengi, frunze şi alte deşeuri, vor curăţa zăpada şi vor face curăţenie în pieţele din oraş.

Unul din trei asistati social din Timis a luat bani ilegal

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !