Asigurarea locuinţelor va deveni obligatorie

Asigurarea locuinţelor va deveni obligatorie
Inundaţiile din ultimii ani şi alinierea la normele impuse de către Uniunea Europeană au adus în discuţia structurilor guvernamentale impunerea asigurării obligatorii a locuinţelor. În agenda de lucru a Guvernului se află în acest moment un proiect ce vizează impunerea acestor asigurări.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Victor Paul Dobre, a declarat că de la 1 ianuarei 2007 va intra în vigoare o lege a asigurărilor obligatorii pentru locunţe şi a explicat o parte din prevederile acestei legi.

“Se va impune măsura obligatorie de asigurare a locuinţelor. Concomitent se va înfiinţa un comitet interministerial care va avea ca obiect promovarea acestei legi. În principiu, asigurarea va fi obligatorie pentru toate persoanele fizice şi juridice. Vor fi două praguri de prime şi de valori asigurate. Pentru casele din chirpici prima de asigurarea anuală va fi 10 euro, iar valoarea de despăgubire va fi de până la 10.000 de euro. Pentru casele din cărămidă sau sunt construite din materiale solide, prima de asigurarea va fi de 20 euro, iar valoarea de asigurare va fi de 20.000 de euro”, a declarat Victor Dobre.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că proiectul de legea are şi o importantă compomnentă socială, anunţând că pentru toate persoanele care beneficiază de ajutoare de stat, prima de asigurare va fi suportată de către stat.

“Proiectul de lege se bucură de apreciere. Urmează să dăm acestei propuneri legislative o formă fianlă, iar marţi vom avea o untimă întrunire tehnică şi sper ca în septembrie să promovăm acest proiect prin procedură de urgenţă. Ar fi foarte bine dacă de la 1 ianuarie legea ar intra în vigoare” a completat secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre.

Sursa: Amos News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor