Artiştii timişoreni pot participa la un concurs de pictură în Germania

1Comentariu
Artiştii timişoreni pot participa la un concurs de pictură în Germania
Tinerii artişti timişoreni pot participa la concursul de artă plastică Eb-Dietzsch, organizat de o bancă din Gera, oraş înfrăţit cu Timişoara din Germania. Marele câştigător va primi 5.000 de euro.

Geraer Bank acordă, la fiecare doi ani, începând din 2008, un premiu pentru pictură, instituit în memoria cunoscutului pictor şi grafician Eberhard (Eb) Dietzsch, născut în oraşul Gera.

Concursul se adresează tinerilor artişti, celor aflaţi încă la început de carieră. Se pot înscrie persoanele cu vârsta de până la 35 de ani, care au absolvit o formă de învăţământ superior cu cel mult trei ani în urmă şi care au domiciliul în Germania, precum şi tinerii artişti din oraşele înfrăţite cu Gera, Timişoara fiind unul dintre acestea. Se pot trimite două lucrări, care vor fi iniţial susţinute de fotografii. Sunt acceptate toate tehnicile de pictură. Dimensiunile picturilor nu trebuie să depăşească 80 x 100 cm, respectiv 100 x 80 cm, dar se vor lua în considerare şi cele mai mici. Atenţie, lucrările nu trebuie să mai fi fost premiate la alte concursuri. După o primă evaluare, juriul va decide care sunt artiştii ce pot trimite lucrările originale pentru faza finală a concursului de artă plastică Eb-Dietzsch.

Cei care doresc să participe trebuie să completeze un formular de înscriere, pe care să îl trimită, prin poştă, la adresa GERAER BANK eG, Eb-Dietzsch-Kunstpreis, Leipziger Strasse 41, D-07545 Gera, sau la adresa de e-mail info@geraer-bank.de, până în 15 februarie 2010.

Toate lucrările admise vor fi prezentate la Geraer Bank, începând din 22 aprilie 2010, în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Premiul cel mare, în valoare de 5.000 de euro, va fi acordat cu ocazia vernisajului, în 22 aprilie.

În ataşament găsiţi formularul de înscriere, furnizat de reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Descarcă formularul

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor