Artificii doar cu voia primăriei!

3Comentarii
Artificii doar cu voia primăriei!
Asociaţia importatorilor şi comercianţilor de obiecte pirotehnice din Timişoara solicită consiliului local anularea unei hotărâri mai vechi, care reglementează organizarea şi desfăşurarea jocurilor de artificii. Reprezentanţii asociaţiei spun că hotărârea este abuzivă.

Hotărârea de consiliu local 594 din decembrie 2006, contestată de cei care au afaceri în domeniu, spune că, pe raza municipiului Timişoara, organizarea şi desfăşurarea jocurilor de artificii cu obiecte pirotehnice din clasele III şi IV, precum şi T 1 şi T 2, este permisă doar cu ocazia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, precum şi la manifestări cultural-sportive importante. Cei care vor jocuri de artificii trebuie să obţină aprobarea Comisiei locale de ordine publică, pentru că lipsa acestui aviz poate aduce amenzi contravenţionale între 1.500 şi 2.500 de lei. Asociaţia importatorilor şi comercianţilor de obiecte pirotehnice cere revocarea hotărârii pe motiv că aceasta încalcă OG 2 din 2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, şi există legi care reglementează situaţia folosirii obiectelor pirotehnice. Mai mult, aceştia acuză primăria că, prin această hotărâre „abuzivă”, a amendat pe nedrept o firmă şi i-a îngrădit desfăşurarea obiectului de activitate. Solicitarea de anulare a HCL 594 va fi analizată în şedinţa de consiliu local de astăzi, dar Asociaţia importatorilor şi comercianţilor de obiecte pirotehnice ameninţă cu instanţa, în cazul în care hotărârea nu va fi revocată.

 

***

Solicitarea de anulare a HCL 594 a fost analizată, marţi, în şedinţa de consiliu local, dar aleşii au hotărât să menţină hotărârea. „Au trecut doi ani de atunci, şi alte municipii au adoptat astfel de reglementări, hotărârea este legală”, a precizat secretarul municipalităţii, Ioan Cojocari. Autorităţile locale spun că aceasta a fost adoptată ca urmare a reclamaţiilor venite de la cetăţenii care s-au plâns de zgomotul şi pericolul generat de folosirea materialelor pirotehnice şi că, potrivit Legii 126 din 1995, pentru jocurile de artificii cu obiecte pirotehnice din clasele menţionate mai sus este necesar acordul primăriei, al pompierilor şi al poliţiei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor