Armaghedon la Facultatea de Arhitectura de la Universitatea Politehnica Timisoara

347Comentarii
Armaghedon la Facultatea de Arhitectura de la Universitatea Politehnica Timisoara
Scandal la Universitatea Polithnica Timișoara. Un grup de studenți ai anului VI de la Facultatea de Arhitectură acuză profesorii că pretind bani și sex pentru a-i promova în examene.

Mai multe cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara sunt acuzate că fac avansuri sexuale studentelor în schimbul unei examinări mai ușoare la finalul semestrului. Studenții de la Facultatea de Arhitectură acuză profesorii într-o scrisoare trimisă conducerii UPT. Doi profesori ar chema studentele la meditații particulare, iar în cadrul acestora le-ar propune partide de sex oral. Răsplata? Promovarea facilă a examenelor. Un alt cadru didactic este acuzat că folosește spațiul facultății pentru a-și promova proiectele personale. Despre un profesor din cadrul Facultății de Arhitectură, studenții spun că „adopta“ un procent de promovabilitate de sub 50%, iar studenții sunt tratați vădit jignitor într-o terminologie peiorativă. „Specificăm în acest sens înjosirea studenților, luarea în derâdere a sensibilității și emotivității studenților, prin adoptarea unui limbaj verbal vulgar complet neadecvat și denigrant mediului academic“, susțin tinerii.

Alți dascăli sunt acuzați că sunt implicați în licitații trucate, fiind cercetați de DNA. Studenții spun că aceștia și-ar pierde astfel dreptul de a preda în UPT. Un profesor este invinuit că, la cursurile studenților din primii ani de studiu, aduce membri MISA din Timișoara care țin prelegeri cu tentă sexuală și îi învață pe tineri despre convertirea energiei sexuale în energie intelectuală. Sunt și profesori acuzați de incompetență sau care fac sex cu studenții, învinovățesc tinerii acuzatori. „Ținem să vă facem cunoscut că am inițiat acest demers disperat întrucât Departamentul de Arhitectura al UPT are o atitudine dictatorială față de studenți și nu tolerează nicio reacție contestatară vis-a-vis de “deontologia” sa, iar impresia noastră generală este aceea că vom fi “pedepsiți” “, mai afirmă tinerii în scrisoarea trimisă rectoratului.

De partea cealaltă, prorectorul Viorel-Aurel Șerban, afirmă că la adresa  conducerii Universității Politehnica nu a ajuns încă nicio plângere de acest fel a studenților. El menționat că, atunci când această scrisoare ajunge în fața rectoratului UPT, vor fi făcute toate demersurile de verificare a acuzațiilor. „Consecințele vor fi corelate cu gravitatea sau negravitatea faptelor. Dacă se dovedesc adevărate aceste acuze, se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă al cadrului didactic impricinat“, a precizat prorectorul Șerban. El a mai adăugat că „în aceste zile, toată lumea acuză pe toată lumea, oriunde te uiți. Cine face o reclamație, mai întâi trebuie să și-o asume, ca să fie luată în considerare“.

Având în vedere că documentul primit la redacţie nu este asumat în mod explicit, ci este semnat de un grup anonim de studenți, redacția www.tion.ro a decis să nu facă publice numele profesorilor, ci doar faptele de care sunt acuzați.

M.M. H.347Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor