Arhiepiscopia Ortodoxă a Timişoarei sprijină persoanele aflate în dificultate

Arhiepiscopia Ortodoxă a Timişoarei sprijină persoanele aflate în dificultate
TIMIŞOARA – În perioada Postului Mare, în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei se derulează mai multe proiecte cu caracter social-filantropic. Acestea se desfăşoară atât prin Serviciul Social cât şi prin Fundaţia „Filantropia“, care aparţine arhiepiscopiei.

„Este vorba de sprijin pentru vârstnici. Colegii care se ocupă de Centrul de asistenţă a vârstnicului din cadrul Fundaţiei «Filantropia» au demarat o acţiune de colectare de ajutoare, prin care să-i ajute pe vârstnici. Îi sprijinim pe cei aflaţi în asistenţă la noi, începem să le suplimentăm alocaţia de hrană, îi ajutăm cu produse de strictă necesitate şi cu medicamente. Totodată, în cadrul Fundaţiei «Filantropia» funcţionează şi un adăpost pentru o altă categorie de oameni aflată în dificultate, şi anume pentru victimele traficului de fiinţe umane“, a declarat inspectorul eparhial pe probleme de asistenţă socială, din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei, Claudiu Roman.
Un nou centru pentru victimele violenţei domestice
Tot Serviciul Social al Arhiepiscopiei Timişoarei a deschis, săptămâna trecută, la Timişoara, un nou centru pentru femei şi copii, victime ale violenţei domestice. Iniţiativa a fost dusă la bun sfârşit printr-un parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi prin sprijinul unor sponsori locali, dar şi din alte surse. „Ideea acestui proiect ne-a venit de mai multă vreme, în urma solicitărilor primite din partea unor persoane care se adresau arhiepiscopiei, în dorinţa de a beneficia de adăpost şi de sprijin, dată fiind situaţia în care se aflau. Am reuşit materializarea acestui proiect şi am amenajat un adăpost care să corespundă nevoii de asigurare a asistenţei în regim rezidenţial pentru mame şi copii, nevoii de protecţie de care trebuie să beneficieze aceste persoane, unde se oferă sprijin psihologic, consiliere spirituală şi sprijin duhovnicesc şi se realizează diverse demersuri sociale”, a menţionat Claudiu Roman. Adăpostul este susţinut financiar de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei.
Sursa: Ziarul Lumina0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !