Arheolog de la Muzeul Banatului, in noul Consiliu National de Etica a Cercetarii Stiintifice

De Adrian Panduru
Arheolog de la Muzeul Banatului, in noul Consiliu National de Etica a Cercetarii Stiintifice
© Tion: Arheolog de la Muzeul Banatului, in noul Consiliu National de Etica a Cercetarii Stiintifice
Banatul are reprezentant în noul Consiliu Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI). Din acest consiliu fac parte 19 profesori universitari și cercetători.

Timișul și Banatul sunt reprezentate în acest consiliu de dr. Dragoș Diaconescu, cercetător științific la Muzeul Național al Banatului. Marți, 6 decembrie, la ora 10, a fost convocată la sediul Ministerului Educației și Cercetării prima întrunire a consiliului.

Dr. Dragoș Diaconescu, cercetător științific la Muzeul Național al Banatului, în vârstă de 40 de ani, este un arheolog de marcă, specialist în arheologie preistorică, doctor în Istorie, autor a peste 60 de studii de specialitate și cărți publicate în țară și străinătate și coordonatorul a peste 20 de proiecte de cercetare fundamentală și aplicativă. Este bursier al Fundației Alexander von Humboldt. Între 2009 și 2011 a fost directorul Muzeului de Istorie Casa Altemberger din cadrul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.

CNECSDTI are misiunea de a coordona și monitoriza aplicarea normelor de bună conduită morală și profesională în activitățile de cercetare-dezvoltare din România. Acest organism este chemat și să analizeze și să facă propuneri și pentru stabilirea condițiilor de colaborare cu structuri și organisme străine sau internaționale cu responsabilități similare, dar și să analizeze respectarea normelor de bună conduită în cadrul programelor de finanțare a cercetării-dezvoltării și inovării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !