“Arca lui Noe” s-a deschis pentru public

Reactualizat la:
Arca lui Noe
Arca lui Noe
SCHAGEN – Olandezul Johan Huibers a construit o copie după Arca lui Noe, la scara de 1:2, ca mărturie a credinţei sale că Biblia trebuie citită ad-litteram.

Construcţia, aflată în oraşul Schagen, are lungimea de 67,5 metri şi este aproape cât trei etaje de înaltă, iar de la finele lunii aprilie, poate fi vizitată. Lucrările au durat de aproape doi ani, în cea mai mare parte efectuate dl Huibers însuşi.

În interiorul construcţiei au fost amplasate modele de animale (girafe, elefanţi, lei, crocodili, zebre şi bizoni) în mărime naturală.

Cum s-a născut ideea ?

Johan Huibers a început construcţia în mai 2005, în urma unui vis. “În februarie 1992, am visat că Olanda va fi inundată. A doua zi, am găsit în librăria din oraş o carte despre Arca lui Noe, şi de atunci mi-a dorit nespus să construiesc arca”, a declarat el.

În Biblie, în Cartea Facerii, se spune că Noe a adus în arcă şapte perechi din cele mai domesticite animale şi câte o pereche din rândul tuturor celorlalte făpturi, care au supravieţuit astfel potopului trimis de Dumnezeu spre a-al pedepsi pe om.

La construcţie s-au folosit două tipuri de lemn, cedru şi pin, deoarece cărturarii specializaţi în studiul Bibliei încă nu sunt siguri ce fel de lemn a fost folosit.

În arca din Schagen se află şi o mică sală cu 50 de locuri, unde este prezentat un fragment din filmul Fantasia, realizat de studiourile Disney şi în care este repovestită istoria Arcăi lui Noe.

Vizitatorii de până acum par să fie foarte impresionaţi.

Lois Poppema, din Statele Unite, a declarat agenţiei Associated Press că în opinia ei, Olanda este locul potrivit pentru construirea unei arce. “Cu câteva săptămâni în urmă l-am văzut pe Al Gore la televizor….spunând că întreaga Olandă ar putea fi ajunge sub ape. Nu cred că omul care a construit asta s-a aşteptat vreo clipă ca încălzirea globală să devină un subiect atât de important. Dintr-odată, să ai o arcă în mijlocul Olandei devine semnificativ”, a spus vizitatoarea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !