Ţărăniştii vor să meargă ca independenţi la parlamentare

21Comentarii
Ţărăniştii vor să meargă ca independenţi la parlamentare
Timiş – Ţărăniştii conduşi de Gheorghe Ciuhandu ar putea candida ca independenţi în cursa pentru Parlamentul României, dacă nu se rezolvă problemele interne din PNŢCD.

La ora actuală, ţărăniştii îşi fură căciula unii altora. La nivel naţional, partidul s-a scindat în două tabere: o parte îl recunoaşte de preşedinte pe Marian Petre Miluţ, iar cealaltă pe Radu Sârbu, ales în august, în urma unui congres extraordinar nerecunoscât încă de instanţă. Câţiva ţărănişti din “aripa Miluţ” candidează ca independenţi pe listele PNL, în timp ce ceilalţi, printre care şi filiala Timiş, condusă de Gheorghe Ciuhandu, vor ca PNŢCD să participe singur la alegeri. Cum cele două părţi se judecă, susţinătorii lui Radu Sârbu nu au reuşit nici să înscrie la Biroul Electoral Central însemnul electoral cu care se presupune că va participa partidul la alegeri. “Partidul nostru a depus la BEC însemnul electoral, Biroul Electoral a emis o hotărâre prin care a admis acest însemn, iar apoi domnul Miluţ a depus contestaţie, a cerut radierea PNŢCD şi a însemnului său electoral de pe listă pe motiv că procesul care consfinţeşte conducerea partidului va avea loc în 10 octombrie şi până atunci ei sunt conducătorii de drept ai partidului. Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză“, a precizat secretarul executiv al PNŢCD Timiş, Dorin Hehn. Drept urmare, ţărăniştii din Timiş au anunţat, miercuri, că ar putea candida ca independenţi: “Posibilitatea ca până în 21 octombrie, când se depun listele definitive de candidaţi, să avem o hotărâre definitivă e minimă, aşa că trebuie să găsim soluţii alternative“, a subliniat prim-vicepreşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca. PNŢCD Timiş are 15 propuneri pentru cele 14 colegii din judeţ, dar nu se ştie câţi dintre ţărănişti ar fi dispuşi să candideze ca independenţi, pentru că acest lucru ar putea însemna doar pierdere de timp şi bani. Cât despre dorinţa liberalilor timişeni ca Ciuhandu să-i susţină, în plan local, la parlamentare, dacă PNŢCD nu va reuşi să depună liste de candidaţi, ţărăniştii… se mai gândesc: “Şi noi aşteptam susţinere şi înţelegere de la ei! A te face părtaş, cum a făcut PNL, la scoaterea din competiţia electorală a PNŢCD este un lucru foarte grav. Noi avem relaţii bune cu liberalii de aici, dar poate nu au ei suficientă influenţă la nivel central, mai ales că sunt tot felul de frământări în filială. Încă nu am stabilit nimic“, a declarat Sasca.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor