Ţărăniştii vor să-l excludă din partid pe Marius Popovici

15Comentarii
Ţărăniştii vor să-l excludă din partid pe Marius Popovici
Liderul PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, miercuri, că membrii partidului care au participat la congresul convocat de Marian Miluţ vor fi excluşi. Printre aceştia, şi fostul şef al filialei Timiş, Marius Popovici. „Ei sunt o grupare de cafenea”, spune, în replică, ex-preşedintele PNŢCD Timiş, care avertizează că aleşii ţărănişti şi-ar putea pierde funcţiile!

Cele două conduceri ale PNŢCD îşi contestă în continuare legitimitatea. Marian Miluţ a fost reconfirmat la şefia partidului printr-un congres extraordinar organizat la finele săptămânii trecute, când acesta a anunţat crearea unei alianţe politice alături de PDL. Cealaltă grupare, condusă de Radu Sârbu, şi susţinută şi de Ciuhandu, anunţă organizarea unui alt congres, în 26 septembrie. Conducerea Radu Sârbu nu este însă recunoscută oficial, există un proces pe rol în acest sens. Liderul PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, consideră însă că Miluţ nu mai este preşedinte, pentru că a fost înlocuit din funcţie în urma congresului din august 2008, ba mai mult, a fost şi exclus din partid. „Marian Miluţ mai este înregistrat în Registrul Partidelor Politice numai pentru că a contestat în justiţie congresul la care a fost schimbat”, spune preşedintele PNŢCD Timiş.

Ciuhandu: „O să-i dăm afară!”

Ciuhandu a anunţat, miercuri, că cei care au fost prezenţi la recentul congres convocat de Miluţ, contestat din nou în instanţă, vor fi excluşi din partid. Printre aceştia se numără şi fostul preşedinte PNŢCD Timiş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Marius Popovici, care a fost ales vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, responsaibl de departamentul externe. „Am cerut organizaţiei de Timişoara şi celei judeţene ca, acolo unde se identifică oameni care au participat la congres fără mandat, să fie propuşi spre excludere. Astfel de oameni nu reprezintă organizaţia Timiş, o să îi dăm afară. Legat de domnul Popovici, personal m-am opus luni de zile excluderii sale, dar pasul pe care l-a făcut trebuie sancţionat. Nu pot să fie unii tot cu duhul blândeţii şi alţii să îşi bată joc. Nici nu a mai dat pe la partid cred că din iunie 2008. Or, a vorbi în numele unei organizaţii şi a-ţi asuma nişte funcţii politice, fără a fi mandatat de aceasta, nu e în regulă”, a declarat Ciuhandu.

Consilierii PNŢCD îşi pot pierde funcţiile

Marius Popovici, care s-a considerat îndepăratat de Ciuhandu în urma alegerilor locale, când PNŢCD a bătut palma cu PNL şi PSD, şi nu a mai obţinut funcţia de vice la CJT, spune însă că… nu poate fi exclus din partid: “Ei sunt o grupare de cafenea, e ca şi cum m-ar exclude un partid din Irlanda sau Cambodgia. Ei n-au nici ştampilă, nici sediu central. Pot să mă excludă cât vor pentru că sunt un grup nestatutar, sunt în afara partidului, sunt o grupare paralelă. Ei urmează să fie suspendaţi din partid în perioada următoare. Asta va face Miluţ cu PDL. Miluţ mi-a spus că va lua măsuri legat de Timiş. Dacă rămân fără sprijin politic îşi vor pierde funcţiile de consilieri, cea de viceprimar…”, a avertizat vicepreşedintele PNŢCD.

Preşedintele PNŢCD Timiş declara însă că organizaţia Timiş nu e afectată deloc de „această diversiune” şi îşi va menţine în continuare toate alianţele pe care le are în plan local.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor