Ţărăniştii se gândesc la o alianţă cu PNL… în 2012 şi la armistiţiul cu Miluţ

14Comentarii
Ţărăniştii se gândesc la o alianţă cu PNL… în 2012 şi la armistiţiul cu Miluţ
Ţărănişti din toată ţara s-au adunat, sâmbătă, la Timişoara, unde a avut loc, în sala de consiliu a primăriei, o şedinţă a Comitetului Naţional de Conducere, cel mai important for al partidului şi constituirea Forumului Aleşilor Locali ai PNŢCD.

Comitetul Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD a fost condus de Radu Sârbu şi de Gheorghe Ciuhandu, care sunt în război deschis cu fostul preşedinte al partidului Marian Miluţ. De aceea, nu este de mirare că în cadrul întâlnirii s-a abordat şi problema conducerii partidului, luându-se decizia ca dialogul între cele două aripi să continue pentru găsirea unei soluţii care să scoată PNŢCD din impasul în care se află.

De asemema, în cadrul şedinţei CNC s-a discutat şi perspectiva ca PNŢCD să se alieze cu un alt partid la alegerile locale şi parlamentare din 2012, luându-se decizia ca, dacă ţărăniştii nu vor merge pe cont propriu, se vor alia cel mai probabil cu PNL. În orice caz, este exclusă o alianţă cu PDL, principalul adversar al ţărăniştilor.

„Am avut o reuniune a Comitetului Naţional de Conducere în cadrul căreia sau discutat probleme organizatorice şi electorale. Şi în partea a doua a întrunirii s-au discutat probleme specifice referitoare la aleşii locali. Mă refer aici la primari, viceprimari şi consilieri locali care se confruntă cu probleme. În cadrul CNC nu s-au luat nişte hotărâri punctuale. S-a discutat abordarea problemei juridice a partidului. Noi, dincolo de proces, suntem deschişi unui dialog. Oricum suntem împotriva fuziunii PNŢCD cu orice alt partid”, a declarat preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu.

Întâlnirea ţărăniştilor a însemnat şi constituirea Forumului Aleşilor Locali ai PNŢCD, un for unde primerii, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni ai partidului pot căuta rezolvare la problemele pe care le au. 

„La Forumul Aleşilor Locali s-au discutat problemele lor. Şi aici constatăm că, în ţară, dacă eşti în opoziţie ai viaţă grea. Nu există niciun fel de abordare corectă vizavi de modul în care resursele se întorc către comunităţile locale şi e o problemă care nu ne frământă doar pe noi, ci şi pe alţii. Acest forum are rolul de socializare, pentru ca oamenii din mai multe judeţe să se cunoască între ei. În al doilea rând confruntă problematica lor şi caută să ordoneze aceste probleme să le transpună fie în modificări de legi, fie în intervenţii la Guvern sau la consiliiile judeţene”, a mai spus Ciuhandu.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor