Ţărăniştii se exclud între ei, PNŢCD-Miluţ vrea alianţă cu PDL

6Comentarii
Ţărăniştii se exclud între ei, PNŢCD-Miluţ vrea alianţă cu PDL
Epopeea legată de conducerea PNŢCD, partid scindat în două grupări, una creată în jurul lui Radu Sârbu, susţinută de majoritatea ţărăniştilor din Timiş, în frunte cu Gheorghe Ciuhandu, şi altă condusă de Marian Petre Miluţ, continuă. Aripa Miluţ vrea alianţă cu PDL, aripa Sârbu l-a exclus din partid pe Miluţ!

Gruparea Miluţ a organizat, la finele săptămânii trecute, un Congres Extraordinar al partidului, care s-a bucurat de prezenţa unor lideri importanţi ai PDL, cum ar fi Emil Boc, Vasile Blaga sau Adriean Videanu, dar şi de participarea preşedintelui PNL Crin Antonescu. Reconfirmat la şefia partidului, Marian Miluţ a anunţat că PNŢCD intenţionează să intre într-o alianţă politică alături de PDL, cu un candidat unic la prezidenţiale.

Fostul preşedinte al PNŢCD Timiş, Marius Popovici, contestat de colegii săi din filiala locală, a fost ales vicepreşedinte la nivel naţional, responsabil de departamentul externe: „Am avut de ales între idealism şi a rămâne la două procente şi a fi pragmatici, a creşte şi a încerca să revenim în parlament şi în guvern în perspectivă. Această alianţă cu PDL trebuie încheiată la Tribunal până în 12 octombrie. Va fi o alianţă politică, la fel cum e PSD+PC, nu ne va înghiţi PDL. Nu mai putem vorbi de grupuri sau aripi în PNŢCD din moment ce aceşti oameni au participat la congresul nostru, iar Partidul Popular European ne-a recomandat această alianţă. Eu am o relaţie foarte bună cu domnul Ostaficiuc (n.r. – preşedintele PDL Timiş)”, spune Popovici.

Aripa Sârbu-Ciuhandu l-a exclus pe Miluţ

Cele două conduceri din PNŢCD îşi contestă în continuare legitimitatea. Aripa Radu Sârbu a convocat, în aceeaşi zi cu congresul lui Miluţ, Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD, condus de liderul PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, pentru a analiza unele propuneri de modificare a statutului şi pentru programarea unui alt congres, în 26 septembrie, la solicitarea a 26 organizaţii judeţene. Mai mult, ţărăniştii spun că Juriul de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al partidului a hotărât, în unanimitate, chiar în septembrie 2009, excluderea din PNŢCD a lui Marian Miluţ, „pentru atentate grave la interesele legitime ale PNŢCD, pentru ignorarea deliberată a forurilor legal alese şi pentru dispoziţiile ilegale şi discreţionare”. Şi aripa Miluţ l-a exclus din partid, în trecut, pe Radu Sârbu. Gruparea Sârbu consideră că Miluţ nu a fost reales preşedinte, întrucât congresul ar fi nul, deciziile luate sunt nestatutare, iar CNC a hotărât să depună, luni, o contestaţie la Tribunalul Bucureşti.

Cât despre o alianţă cu PDL, prim-vicepreşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca, a declarat: „Pare curioasă această situaţie, câtă vreme până acum, deşi s-au încercat discuţii cu PD, dânşii nu au agreat o alianţă. Pentru PNŢCD, această alianţă ar merita dacă ar include să se meargă împreună şi la alegerile parlamentare şi la locale – atunci da, ar fi o propunere. Dar, în momentul acesta, noi, în Timiş, ne aflăm pe o poziţie opusă: avem un protocol de alianţă electorală cu PNL şi o înţelegere în plan administrativ cu PSD, pe care le respectăm”, a precizat ţărănistul.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor