Ţărăniştii cheamă la reconciliere naţională

7Comentarii
Ţărăniştii cheamă la reconciliere naţională
Mici, dar împăciuitori. Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD (aripa Radu Sârbu), condus de Gheorghe Ciuhandu, a adoptat o rezoluţie prin care cheamă PDL şi UDMR, alături de PSD, la reconciliere naţională şi cere penalizarea foştilor nomenclaturişti şi securişti.

În rezoluţia Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, parafată şi prezentată de unul dintre liderii acestui partid, Radu Sârbu, care îşi dispută conducerea cu Marian Miluţ, se arată că acordul de reconciliere semnat de PNŢCD şi PSD, în 1 decembrie, de Ziua Naţională, la Timişoara – care i-a adus o mulţime de critici primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care este totodată şi preşedintele PNŢCD Timiş – ar fi „un prim pas în direcţia reconcilierii românilor” şi ar trebui să fie asumat şi de celelalte forţe politice şi urmat de măsuri concrete.

Mai exact, PNŢCD cere partidelor aflate la guvernare, PDL şi UDMR, să se alăture acestui acord şi, după modelul Poloniei, să iniţieze o lege prin care să se reducă, cu 50%, pensiile persoanelor care au făcut parte din nomenclatura comunistă şi din structurile aparatului represiv al statului totalitar, pentru că, spun ţărăniştii, aceste sume ar depăşi salariile celor 15.000 de cadre didactice pe care Executivul vrea să le disponibilizeze. De asemenea, ţărăniştii mai solicită Partidului Social Democrat ca la următorul său congres să reconfirme acordul de reconciliere naţională încheiat cu PNŢCD, în 1 decembrie, la Timişoara. Mai mult, conducerea PNŢCD-Radu Sârbu precizează că va iniţia demersuri pentru constituirea unei Comisii Naţionale de Reconciliere, formată din personalităţi ale societăţii româneşti şi prezidată de Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Rămâne de văzut dacă va lua cineva în discuţie solicitările PNŢCD, un partid măcinat de lupte interne, care la nivel naţional se învârte în jurul unui procent de 1%, ţinând cont că perioada electorală s-a încheiat…

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor