Aquatim ne citeşte contoarele de apă… de la distanţă

Aquatim ne citeşte contoarele de apă… de la distanţă
Timişoara – Societatea Aquatim a cumpărat peste 1.000 de contoare noi de apă, dotate cu transmiţătoare radio. Dispozitivele permit citirea contoarelor de la o distanţă de până la 700 de metri de locul unde sunt amplasate acestea.

Aquatim se modernizează! Societatea a achiziţionat 1.270 de contoare noi de apă, care vor fi montate, începând din această lună, în locul celor vechi, gratuit, în zona centrală a Timişoarei, în cartierele Tipografilor, Cetate şi Badea Cârţan. În două luni vor fi finalizate lucrările de înlocuire, spune directorul Aquatim, Ilie Vlaicu. Noile contoare de apă au transmiţătoare de tip radio, care permit citirea contorului de la o distanţă de până la 700 de metri de locul unde este amplasat acesta. În acest fel, nu vor mai fi deranjaţi locatarii. În plus, acurateţea citirii este de sută la sută, dispozitivele rezistă la îngheţ sau inundaţii şi elimină “erorilor umane care pot apărea la preluarea datelor înregistrate de contoare“, spune Vlaicu.
Timişoara este integral contorizată. Reţeaua de distribuţie număra, la sfârşitul anului trecut, peste 24.000 de contoare de branşament. Operatorii Aquatim le citesc lunar, pe baza acestor citiri fiind emise facturile. În fiecare lună, angajaţii societăţii citesc peste 90 la sută din contoare. În cazul celorlalte 10 la sută, contoarele nu se pot citi din cauză că locatarii lipsesc de acasă în ziua respectivă, iar contorul nu se află pe domeniul public. Acest lucru se întâmplă în special în zona centrală a oraşului, unde, la imobilele vechi, contorul de apă este la subsol, iar operatorii nu au acces. De aceea, reprezentanţii Aquatim au decis să monteze contoarele cu transmisie radio în aceste zone. Practic, citirea apometrelor se va realiza cu ajutorul unui cititor electronic, care intră în dialog cu contorul. Până în prezent au fost montate 22 de astfel de contoare. Cetăţenii sunt rugaţi să permită accesul lucrătorilor Aquatim în imobile pentru înlocuirea vechilor contoare cu cele noi. Oamenii vor fi anunţaţi, cu o zi înainte, de vizita angajaţilor Aquatim, prin afişe postate la intrarea în imobil.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor