Şapte accidente mortale de muncă, în Timiş

1Comentariu
Şapte accidente mortale de muncă, în Timiş
Probleme cu siguranţa muncii la firmele din Timiş. Bilanţul Inspectoratului Teritorial de Muncă arată că în 2009 s-au înregistrat un total de 120 de accidente de muncă, în şapte cazuri acestea fiind mortale.

Un număr de 113 angajaţi au rămas cu incapacitate temporară de muncă ca urmare a accidentelor petrecute în timpul exercitării profesiei. Inspectorii ITM au întocmit, în trei cazuri, actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru firmele care nu au respectat legislaţia muncii.

Firmele timişorene nu au fost prea cuminţi nici în domeniul legislaţiei muncii. Problemele descoperite în timpul controalelor au condus la acordarea de amenzi totale de peste un milion de lei. „Vizitele” reprezentanţilor ITM au vizat în acest an peste 2.000 de agenţi economici.

Una dintre principalele probleme descoperite se referă la prestarea muncii fără forme legale. Cum foarte mulţi oameni au rămas fără un job, ei se văd nevoiţi să accepte chiar şi un serviciu fără a avea întocmite forme legale pentru postul respectiv. Asemenea situaţii au fost descoperite la 257 de angajatori, numărul persoanelor depistate ca muncind fără forme legale fiind de 428. În acest sector au fost acordate mai mult de jumătate dintre amezi, în total peste 648.000 de lei. O altă problemă descoperită se referă la activitatea desfăşurată în perioada sărbătorilor legale, zile pentru care 100 de angajatori au „uitat” să plătească suplimentar angajaţii. Pentru aceste probleme au fost acordate amenzi de 10.000 de lei.

Statistica ITM arată că în Timiş există un număr de 45.306 angajatori, aici fiind înregistrate 229.989 contracte de muncă.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor