Aproximativ 3000 de absolventi de liceu din Timis s-au inscris pentru sesiunea din toamna a bacalaureatului

De Marcela Sferlea
Aproximativ 3000 de absolventi de liceu din Timis s-au inscris pentru sesiunea din toamna a bacalaureatului
În jur de 3000 de absolvenţi de liceu din Timiş, care nu au promovat bacalaureatul în sesiunea din vară sau în sesiuniile anterioare s-au înscris pentru a susţine examenul în toamnă. Până la susţinerea examenului elevii vor beneficia de pregătire în cadrul liceelor.

După rezultatele castastrofale de la  bacalaureat profesorii liceelor unde elevii nu au promovat examenul încep pregătirea, care se va face în funcţie de cererile pe care le vor avea din partea elevilor.

“Este moral ca fiecare unitatea de învăţământ care are elevi la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat să ofere condiţii pentru pregătirea suplimentară a celor care doresc să beneficieze de această pregătire. Pregătirea se va face la cererea elevilor pentru că vrem să facem economie de energii şi o canalizare a energiilor acolo unde este nevoie, astfel încât să nu se organizeze pregătire pentru disciplinele la care nu există solicitare din partea candidaţiilor”, a spus Mariea Ştefan, inspector şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş.

În cazul unităţilor de învăţământ unde se înregistează o promovabilitatea de 0% la fel ca şi anul trecut reprezentanţii Inspectoratului Şcolar încearcă să identifice cauzele pentru ca ulterior să să ia şi măsurile cele mai potrivite.

„Firesc este să încercăm să identificăm cauzele care au generat această situaţie. Opinia mea este că există cauze generale, care sunt valabile pentru tot sistemul de învăţământ din România şi cauze specifice aproape fiecărei unităţi de învăţământ. Înainte de a lua o măsură este bine să identificăm aceste cauze. Cu siguranţă există o responsabilitate la toate nivelele care sunt implicate în gestionarea problemelor din sistem. Aş zice la nivel Ministerului Educaţiei, la nivelul inspectoratelor şcolare, la nivelul conducerii unităţilor de învăţământ, al profesorilor, dar nu exclud aici nici responsabilitatea elevilor”, a mai spus Mariea Ştefan.

În judeţul Timiş s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune aproximativ 3000 de candidaţi. Judeţul Timiş a înregistrat în acest an la bacalaureat o promovabilitatea de numai 43,7%. Sesiunea a doua a examenului va începe în data de 20 august cu evaluarea competenţelor lingivistice de comunicare orală în limba română.

Vineri se afiseaza rezultatele finale la Bacalaureat. Peste 700 de note au ramas nemodificate, in Timis

Au inceput inscrierile pentru sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor