Aproape toate localitatile din Timis vor avea apa si canalizare

8Comentarii
Aproape toate localitatile din Timis vor avea apa si canalizare
Cu peste 118 milioane de euro, peste trei ani, în Timişoara şi în alte 11 localităţi din Timiş, reţelele de alimentare cu apă şi canalizare vor atinge procentul de acoperire de 99 la sută, au promis miercuri preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc şi primarul Gheorghe Ciuhandu, invitaţi la Aquatim, unde a fost anunţată lansarea proiectului de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, finanţat din Fondul de Coeziune, POS Mediu.

Sper că la finele lui 2012, din punctul de vedere al acoperirii cu apă şi canalizare, să rezolvăm integral Timişoara, nu doar vatra oraşului. Vom începe cu cartierul Freidorf, unde sunt cele mai multe probleme. Prin acest proiect, în Timişoara vrem să extidem reţeaua de apă cu 4,74 kilometri, să înlocuim reţeaua veche de apă cu 4,73 kilometri, să extindem reţeaua de canalizare cu 16 kilometri şi să o înlocuim cea veche cu 12 kilometri. Vom mai moderniza staţia de pompare a apei uzate. Ne propunem să acoperim 99 la sută din reţeaua de canalizare şi 100 la sută cea de apă”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu.

În ceea ce priveşte judeţul Timiş, Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT, a precizat: „Ne aflăm în faţa celei mai mari investiţii de apă-canal în Timiş. Este o investiţie extrem de importantă prin care Sânnicolau Mare, de exemplu, va fi acoperit în procent de 99 la sută la apă şi canal după ce în prezent are acoperire de 76 la sută la apă şi 40 la sută la canalizare. Vă mai dau ca exemplu Sânmihaiu Român, unde  vom avea 99 la sută acoperire la cele două capitole după ce azi apa are acoperire de 22 la sută, iar canalizarea – zero, Săcălazul are azi 86 la sută acoperire cu apă şi zero la canalizare şi vrem să ajungem cu ambele la 99 la sută”, a precizat liderul CJT. Celelalte localităţi unde se vor extinde reţelele de apă şi canalizare în Timiş sunt Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova şi Utvin.

Urmează licitaţiile şi începerea lucrărilor. Practic, prin acest proiect vom creşte cu 100 de kilometri reţeaua de apă în judeţ şi cu 200 de kilometri cea de canalizare. Vom deschide trei staţii noi de tratare a apei şi şapte staţii de epurare în Timiş. Cele 11 localităţi au fost alese în funcţie de impactul de mediu”, a precizat şi Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim.

Cei prezenţi au mai precizat că un procent de 85 la sută din banii pentru proiect provin din fondul de coeziune, 13 la sută din bugetul de stat şi 2 la sută de la bugetul local.

Delia S. Barbu8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor