Aproape o suta de arestari in urma descinderilor in vamile din Timis si Caras-Severin

33Comentarii
Aproape o suta de arestari in urma descinderilor in vamile din Timis si Caras-Severin
Nu mai puţin de 60 de poliţişti şi vameşi au fost arestaţi în dosarul mitei din vămi în judeţul Timiş. Cei care trebuiau să apere legea la frontiera de vest sunt acuzaţi că au luat mită de la traficanţii de ţigări şi alcool şi aderarea la un grup infracţional organizat. Alte peste 20 de persoane au fost arestate în Caraş-Severin.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis propunerile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au dispus arestarea preventivă faţă de 91 de inculpaţi, ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi lucrători vamali de la Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Moraviţa, Foeni şi Naidăş, precum şi persoane suspectate de trafic de ţigări.

În Timiş au fost arestate 62 de persoane: 46 de poliţişti, majoritatea poliţişti de frontieră, 14 vameşi şi doi indivizi suspectaţi de trafic de ţigări. Alte 29 de persoane au fost arestate în judeţul vecin Caraş-Severin, poliţişti şi lucrători vamali.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca şase inculpaţi să fie cercetaţi în stare de libertate, în cazul lor fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile. Procurorii DNA au declarat recurs faţă de această măsură.

Lista arestaţilor

Din cadrul grupului infracţional care acţiona în zonele Punctelor de Trecere a Frontierei Moraviţa şi Foeni au fost arestaţi cinci ofiţeri de poliţie de frontieră – MATEI VIOREL LILIAN, de la Moraviţa, PĂNESCU FLORIN DAN, din cadrul SPF Deta, TĂNASE CĂTĂLIN TEODOR (şef de tură), DRAGOMIR VALERIAN (şef de tură) şi FELECAN RADU CĂTĂLIN, cercetaţi pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată, au arătat reprezentanţii DNA.

De la Vama Moraviţa au fost arestaţi 33 de agenţi de poliţie de frontieră: MUNTEAN VALENTIN TITUS, DRĂGAN SEBASTIAN, DICU MARIAN MIHAI, VERDEŢ DORIN ADRIAN, IONESCU VALENTIN-LUCIAN, ANTONI DĂNUŢ, APOSTOL DARIUS, ARDELEAN FLORENTIN CLAUDIU, BĂNUŢ PETRIŞOR BOGDAN, MATEŞ CIPRIAN-MARIUS, PETCOV STOIAN, PORAV CIPRIAN IONUŢ, TOCACIU FRANCISC, MARINCU RĂZVAN, CHEVEREŞAN OLIWER, COJOCARU VASILE, BĂRBOSU OVIDIU MARIAN, TĂNASE VASILE, MANCIU MARIUS, ALEXOAEI ILIE, BÂRJOVANU IOAN, BILIUZ VALENTIN SORIN, BUDRIŞ CORNEL FLORIN, BUTTA LIVIU DĂNUŢ, IVANA MARIN, CHIOSA COSTINEL, RADA ION, COLF IULIAN, SURULESCU NICOLAE, HAŞU GABRIEL BEBE, IVANOVICI VICTOR SEBASTIAN, TOMA MARIAN COSMIN, GHIŢAN MARIUS DORIN, acuzaţi şi ei de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Totodată, au fost arestaţi 12 vameşi de la Moraviţa – PETRUŢA MARIUS HORAŢIU, SELEGEAN AUREL-IOAN (şef de tură), JURCUŢIU OLIMPIU, TARCEA PETRU, DĂRĂBUŢ FLORIN, DOBÎNDĂ FLORIN-SEVER, CHIRCULESCU SORIN-HOREA, UIUIU CLAUDIU-ADRIAN, STOIAN VELIMIR, BRAGA CRISTIAN-GRIGORE, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată, şi NOVAC DORIN-LIVIU şi CUMPĂNĂŞOIU ANA, cercetaţi pentru două infracţiuni de aderare sau sprijinirea a unui grup infracţional organizat şi două infracţiuni de luare de mită în formă continuată, potrivit DNA.
În arest au ajuns şi şeful Postului de Poliţie Moraviţa, CARAMATRAC ION-ALIN, şi agentul de poliţie de la SPF Deta ŞUTEA MIHAI ADRIAN, acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Pentru aceleaşi infracţiuni a fost arestat şi comisarul de poliţie POPA IOAN-CORNEL, şef de tură la P.T.F. Foeni.

În dosarul mitei au mai fost arestaţi patru agenţi de poliţie de frontieră de la Foeni – ŢĂPÎRDEA ANDREI, MOALEŞ CONSTANTIN, MAIER ADRIAN şi VRÂNCUŢ AUGUSTIN-ILIE şi un agent de poliţie rutieră din cadrul IPJ Timiş, de la Poliţia Rutieră Deta, ŢĂRAN IOAN.
De la Foeni au fost arestaţi şi lucrătorii vamali MARTA MARIUS şi CĂNCESCU CLAUDIU – DANIEL, cercetaţi pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată.

Pentru dare de mită şi aderarea la un grup infracţional organizat au ajuns în arest şi două persoane suspectate de trafic cu ţigări, DOROBANŢU GHEORGHE-CĂTĂLIN şi DAN SAVA.
De asemenea, pentru 19 învinuiţi care acţionau în zonele Moraviţa şi Foeni, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
Printre aceştia se regăsesc şi cinci persoane suspectate de trafic de ţigări – ZEGREAN ADRIAN IOAN, TURLEA EMIL, CIUS CIPRIAN, BRATOSIN DUMITRU IRIN şi RĂUŢI CLAUDIA.
În Caraş-Severin au fost arestaţi patru ofiţeri de poliţie de frontieră, 20 de agenţi de poliţie de frontieră şi cinci vameşi.

Procurorii anticorupţie au scos la iveală detalii incredibile în dosarul mitei de la vămile din vestul ţării. Anchetatorii au aflat că poliţiştii şi vameşii de la Moraviţa protejau transporturile de ţigări şi alcool, că tonetele de la intrarea în ţară s-au transformat în puşculiţe, iar ”autorităţile” percepeau o taxă de 50 de euro la baxul de ţigări. Banii şi foloasele remise de traficanţi sub formă de mită erau împărţite, în mod egal, de regulă, la sfârşitul programului de lucru, între şeful de tură al vameşilor şi şeful de tură al poliţiştilor, iar apoi parte ajungeau la subordonaţi, potrivit procurorilor DNA. Banii se înpărţeau frăţeşte, iar afacerile mergeau strună la frontieră.

T.E.X.

DNA a facut publica lista cu politistii de frontiera si vamesii cercetati pentru luare de mita33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor