Aproape jumătate dintre germani nu ştiu nimic despre România

1Comentariu
Aproape jumătate dintre germani nu ştiu nimic despre România
Aproape jumătate dintre germani nu cunosc nimic despre România, rezultă dintr-un sondaj de opinie privind imaginea ţării noastre în Germania, realizat în perioada mai-iunie 2006 de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale.

46% dintre cei intervievaţi au declarat că nu ştiu nimic despre România, 27% dintre ei au o părere negativă despre ţara noastră, iar alţi 27% o părere pozitivă.

Sondajul a avut drept scop identificarea punctelor tari şi a punctelor slabe ale imaginii actuale a României şi a românilor în Germania, care sunt oportunităţile de nişă pentru promovarea şi conturarea unui brand al României, cum ar trebui să fie noul brand şi care ar fi canalele şi mijloacele adecvate de comunicare.

Germanii chestionaţi consideră că România este o ţară săracă, care a avut mult de suferit, dar care are peisaje frumoase. De asemenea, germanii mai apreciază că vinul produs aici este bun, la fel şi produsele de artizanat şi cele agricole.

Potrivit sondajului, 61% dintre persoanele chestionate nu au putut numi personalitate românească cunoscută, în timp ce 22% au amintit de Nicolae Ceauşescu, 7% de Ion Ţiriac şi de Peter Maffay – compozitor de muzica rock născut în Braşov în 1949, iar Nadiei Comăneci i-au revenit 6 procente. Restul de 4% au menţionat de Dracula.

Studiul arată că deşi 60% dintre persoanele intervievate au călătorit în ultimii 5 ani în cel puţin o ţară din Europa Centrala şi de Est, România nu se află pe lista destinaţiiilor preferate de ei. Astfel, doar unul din 3 germani a declarat că România li se pare atractivă România din punct de vedere turistic, şi doar unu din zece ar vizita ţara noastră. Printre destinaţiile turistice interesante pentru nemţi se numără Bucureşti, Delta Dunării, Castelul Bran, oraşele medievale din Transilvania, staţiunile balneo-climaterice, siturile arheologice antice, mănăstirile din Moldova şi satele româneşti tradiţionale.

Rezultatele studiului sunt reprezentative pentru populaţia Germaniei cu vârstă de peste 16 ani, marja de eroare a rezultatelor fiind de +- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Sondajul privind imaginea României în Germania realizat de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale face parte dintr-un program mai amplu de cercetare şi promovare a imaginii ţării noastre în lume. Chestionarele sondajului au fost aplicate în Germania în perioada 5 mai – 6 iunie 2006, iar institutele de cercetare sociologică care au gestionat culegerea datelor în teren au fost Mercury Research (România) şi Confield Research (Germania).

Sursa: Amos News1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor