Aproape 40 de milioane de lei de la buget pentru stimularea afacerilor

De Marcel Hoster
Aproape 40 de milioane de lei de la buget pentru stimularea afacerilor
© Worker measuring in metal plant
Până la finalul lunii august, cei interesaţi să beneficieze de bani de la bugetul de stat sunt aşteptaţi să-şi depună online cererile. Sunt aproape 40 de milioane de lei disponibili în două programe pentru susţinerea afacerilor de tip SRL-D, dar şi pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru tineri.

Începând cu ora 10 a zilei de marți, 16 august, sunt deschise aplicațiile pentru programul privind stimularea înființării și dezvoltării microintreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri SRLD și pentru programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START.

Programul are anul acesta alocat un buget de 22,7 milioane de lei estimându-se acordarea de ajutoare financiare nerambursabile pentru peste 500 de intrepreinzatori debutanți. Valoarea maximă a alocației financiare nerambursabilă este de 45.245 lei/beneficiar și poate reprezenta maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile din planul de afaceri.

Principalele categorii de cheltuieli eligibile în cadrul programului sunt cele pentru: terenuri pentru realizarea de construcții/amenajare, construcții, achiziționarea de spații destinate realizării activitătii, mobilier, echipamente tehnologice, mașini, utilaje și instalații de lucru, subgrupa 2.1, aparate și instalații de măsură, control și reglare, subgrupa 2.2, aparatură birotică, subgrupa 3.2, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale, subgrupa 3.3 și echipamente IT și tehnică de calcul, subgrupa 2.2, achiziționarea de autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepția vehiculelor de teren simbol G, achiziționarea de instalații de incălzire sau climatizare, brevete de invenție, design industrial, mărci de produse și servicii (francize, etichetare ecologică, licențe și software, etc.); realizare pagină web (maxim 10.000 lei), consumabile, materii prime, mărfuri, salarii, consultanță etc.

De asemenea, în cadrul cadrul programului pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului la finanțare-START – se preconizează acordarea alocațiilor financiare unui număr de minim 141 de beneficiari, bugetul total alocat schemei fiind de 17 milioane de lei. Fiecare societate selectată poate beneficia de un sprijin de 120.000 de lei reprezentând maxim 90% din totalul cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri. La acest program pot aplică societățile comerciale care sunt înregistrate la Registrul Comerțului de mai puțin de doi ani cu excepția SRL-D-urilor pentru care există un program specializat.

Principalele categorii de cheltuieli eligibile prin acest program sunt: echipamente tehnologice, mașini, utilaje și instalații de lucru-inclusiv software-ul aferent, aparate și instalații de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale, autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepția vehiculelor de teren simbol , investițiile în active necorporale referitoare la brevete de invenție, mărci de produse și servicii (francize , etichetare ecologică, licențe), software pentru comerțul on-line, software-uri necesare desfăsurării activitătii pentru care se solicită finanțare, echipamente IT tehnică de calcul, achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț (clădiri, hale de producție, spații amenajate pentru activităti de prestări servicii, producție și comerț, inclusiv din elemente prefabricate), achiziționarea de bunuri prevăzute la subgrupele 3.1 mobilier, 3.2 Aparatură birotică și 3.3 sisteme de protecție a valorilor umane și materiale, realizarea unei pagini web, consultanță, cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale etc.

Aplicațiile pentru ambele programe vor fi deschise până în data de 30 august 2016 ora 20.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Oficiul Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie Timişoara, cu sediul pe bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, Timişoara, telefon: +40256/292.739, fax: +40256/292.739, e-mail: oficiutimisoara@aippimm.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor