Aproape 25 la suta dintre elevii care dau BAC-ul in Timis sunt utilizatori experimentati ai calculatorului

De Adrian Panduru
1Comentariu
Aproape 25 la suta dintre elevii care dau BAC-ul in Timis sunt utilizatori experimentati ai calculatorului
© TION: Aproape 25 la suta dintre elevii care dau BAC-ul in Timis sunt utilizatori experimentati ai calculatorului
Încă o probă a Bacalaureatului a ajuns la final pentru liceenii din Timiș. Este vorba despre Evaluarea competențelor digitale. Din totalul elevilor înscriși la această probă, din Timiș, peste 30 la sută au fost notați cu calificativul „mediu” și aproape 25 la sută au primit calificativul „experimentat”.

Nu mai puțin de 3.428 liceeni din Timiș s-au înscris la proba de Evaluare a competenţelor digitale – proba D – care s-a desfășurat în perioada 21 – 24 iunie 2016, iar dintre aceștia 95 nu s-au prezentat la examen. Dintre cei care au dat examenul, 563 de elevi (16,89%) au primit calificativul de „începător”, 1.130 (33,90%) „mediu” , 795 (23,85%) – „avansat” și 821 (24,63%) – „experimentat”. Fără calificativ: 24 – 0,73% (Candidaţii care au obţinut între 0 şi 10 puncte primesc un certificat de atestare a competenţelor digitale pe care se scrie punctajul, fără acordarea unui nivel de competenţă și parcurg în continuare probele Bacalaureatului).

Nu a fost niciun elev din Timiș eliminat la această probă. De asemenea, în Timiș au fost și 257 elevi cu competențe recunoscute prin obținerea ECDL – un test opțional pentru elevi, pe care îl pot da pe parcursul anilor de liceu, care este echivalat cu acest examen.

Urmează, în perioada 27 iunie – 1 iulie, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor