APFR caută voluntari

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România organizează, în perioada 17 octombrie – 10 noiembrie, o nouă campanie de recrutare de voluntari pentru activitatea de consiliere telefonică şi consiliere psihosocială desfăşurată în cadrul programelor de voluntariat.

APFR a consiliat numai în prima jumătate a acestui an, 471 de cazuri noi de violenţă. Acestea au fost preluate prin intermediul serviciului de asistenţă socială şi a celor două programe de voluntariat: Telefonul albastru şi Echipa de Intevenţie. Aceste cazuri au beneficiat de suportul specialiştilor.

Telefonul Albastru este o linie telefonică de criză pentru victimele violenţei domestice şi a abuzului sexual, prin care se oferă consiliere şi suport psihologic victimelor.

„Persoanele care doresc să fie voluntari, pot accesa programele noastre, pot fi studenţi la psihologie, asistenţă socială şi drept, astfel aceştia pot dobândi experienţă practică în consilierea psiho-socială şi juridică, să-şi dezvolte abilităţile specifice profesiei şi să lucreze direct cu beneficiarele”, ne-a spus Cristina Trifa, psiholog APFR.
Regulament de plasare a anunturilor