Apartamentele timisorenilor sunt tot mai valoroase

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
7Comentarii
Apartamentele timisorenilor sunt tot mai valoroase
© foto: arhiva
Valoarea apartamentelor timișorene a crescut semnificativ în ultimele două trimestre. Surprinzător, doar apartamentele din Iași au înregistrat o creștere mai mare.

Ați cumpărat o proprietate imobiliară la Timișoara? Atunci trebuie să știți că valoarea acesteia a crescut semnificativ în ultima perioadă. Aceasta este concluzia organizației profesionale a evaluatorilor, datele fiind stabilite de specialiști, pe baza concluziilor din piață. Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) a anunțat că în trimestrul 2 din acest an, cel mai mult a crescut valoarea apartamentelor din Iași, cu 6,11%. Vorbim despre valoare și nu de prețurile de pe piață.

Timișoara a adus un plus mediu al valorii apartamentului de 4,9%. Dacă în primul trimestru al acestui an creșterea a fost de 1,9 procente, în cel de-al doilea valoarea apartamentelor a crescut în Timișoara cu 4,9 procente. Situația este similară și în alte orașe, plusul calculat în Cluj-Napoca a fost de 4,27%, Brașov 3,62% și Constanța 2,26%.

În București, creșterea a fost mai moderată, de 1,82%, dar per total, ritmul de creștere din majoritatea orașelor a fost mai semnificativ în trimestrul al doilea față de primul trimestru.

Conform evaluărilor ANEVAR, cea mai mare scădere a valorii proprietăților din Timișoara a fost în trimestrul trei din 2016, când a fost înregistrată o scădere de 3,4%.

Creșterea este susținută și de cei care lucrează pe piața imobiliară.

„Timișoara cunoaște o creștere accelerată a prețurilor, tendința care se manifestă de un an și jumătate și care, din datele pe care le avem, va continuă și în perioadă următoare. Totuși, la un ritm anual de 10-12% suntem foarte departe de ceea ce s-a întâmplat în perioadă 2006-2008 când, în trei ani, prețurile au crescut cu 280%. Acest lucru ne indică faptul că asistăm la o creștere ce are toate șansele să fie sustenabilă și în viitor. Dincolo de prețul mediu, trebuie să înțelegem că sunt anumite aspecte care cresc sau scad valoarea unei proprietăți individuale. Aș preciza în primul rând zona (proximitatea față de centru, prestigiul ei, calitatea vecinilor, traficul din zonă), apoi aș adaugă elemente precum arhitectura, gradul de echipare, calitatea finisajelor, lumina naturală, toate aceste aspecte calitative cu impact asupra vieții în acea locuință”, ne-a declarat Daniel Crainic, marketing manager la unul dintre cele mai importante portaluri imobiliare de pe piață.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor