Apartamentele cu doua camere cu chirii pana la 200 de euro, cele mai cautate in Timisoara

De M. Hoster
Apartamente de inchiriat
Apartamente de inchiriat
La Timişoara se caută apartamente cu două camere, aranjate şi renovate, dotate cu minimum de aparatură electrocasnică. Suprafeţele solicitate de clienţi sunt cât mai mici, valoarea cheltuielilor de întreţinere influenţând în mod decisiv alegerea făcută. Chiriile solicitate pentru astfel de apartamente sunt situate în jurul preţului de 200 de euro.

Piaţa timişoreană a muncii nu a fost afectată atât de mult ca şi cea din alte judeţe. În concluzie, şi numărul celor care vin în capitala Banatului pentru a lucra rămâne constant. Studenţii şi cei aflaţi în căutarea unei slujbe rămân principalii clienţi ai agenţiilor imobiliare şi a anunţurilor de mica publicitate. “La începutul sezonului studenţesc are loc de obicei o creştere a preţurilor la chirii.

 

Studenţii care nu reuşesc să obţină loc la cămin devin brusc şi în număr mare interesaţi de găsirea unei locuinţe. Se caută în general apartamentele cu două camere, la care cheltuielile sunt împărţite între două persoane. Am avut şi cazuri în care într-un asemenea apartament stăteau şi patru- cinci fete.

 

E mai uşor pentru buzunar, împart chiria şi cheltuielile”, ne-a declarat Adrian Aldici, agent imobiliar. În restul lunilor, cei mai interesaţi de chirii sunt persoanele care vin cu serviciul sau în căutarea unui job la Timişoara. Aici există două categorii. Prima, cea a persoanelor cu funcţii înalte, care sunt detaşate în scop de servici de companiile angajatoare.

 

Aceştia beneficiază de plata chiriei, integral sau parţial, de către firma mamă. “Ei solicită apartamente cu trei sau patru camere, ori case-vile. Sumele plătite aici sunt mult mai mari, e vorba de 400 – 600 de euro pe lună. La vilele de lux se ajunge şi la 1000 de euro pe lună”, am mai aflat de la Adrian Aldici.

 

Mai multe despre ofertele de pe piaţa imobiliară timişoreană şi la preţurile practicate puteţi găsi pe www.publi24.ro.

 

Probleme cu chiriaşii

 

Cea de a doua categorie de persoane care caută gazdă sunt cea a celor care vin în căutarea unui loc de muncă, a “pălmaşilor”, constructori sau muncitori la bandă. Aici se pare că sunt marile probleme. Chiar dacă aceştia lasă garanţie, stricăciunile produse sunt de cele mai multe ori mai mari decât valoarea garanţiei. O asemenea păţanie a suferit şi Iulian, un timişorean care are şi o casă la Giarmata. El mai deţine un apartament la Timişoara pe care îl închiriază. “Am avut o echipă de muncitori, le-am închiriat apartamentul cu trei camere pe care îl am în zona Borzeşti. Erau patru persoane şi le luam 240 de euro. Acum o lună au plecat şi au lăsat dezastru. Chiar dacă le-am spus să nu fumeze, înăuntru pereţii sunt gri! Şi eu am fost constructor şi am stat la gazdă dar aşa ceva n-am făcut. Acum am o familie. De luna viitoare vor să se mute, dar trebuie să zugrăvesc să fac curat. Nu pot să le predau apartamentul aşa… O să mă coste mai mult cu reparatul pereţilor şi zugrăvitul decât au lăsat garanţie, măcar bine că au plecat…”, ne-a declarat Iulian.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor