Aparatura medicala pentru Urgente si sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara: RMN, tomograf si alte dispozitive

De Adrian Panduru
Aparatura medicala pentru Urgente si sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara: RMN, tomograf si alte dispozitive
© Tion: Aparatura medicala pentru Urgente si sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara
Spitalul Județean din Timișoara primește aparatură pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), printr-un program al Ministerului Sănătății. Unele aparate medicale au sosit deja, în timp ce altele sunt „pe drum”.

Spitalul este inclus într-un program al Ministerului Sănătății pentru achiziția unui RMN și a unui tomograf, dar și altă aparatură medicală. Fondurile vin prin Banca Mondială, iar achiziția este asigurată direct de Ministerul Sănătății. Conform managerului Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, a început deja livrarea de aparatură medicală pentru UPU și ATI.

„Achiziţionarea prin fonduri de la Banca Mondială este pentru aparate pentru Unitatea de Primiri Urgenţe şi compartimentele de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean Timişoara şi, de asemenea, pentru secţia de Terapie Intensivă. Este vorba despre o finanţare asigurată prin fonduri de la Banca Mondială, este un contract care se va derula în continuare, astfel încât va merge înainte dotarea cu aparatură medicală pentru cele două secţii reprezentative ale spitalului judeţean. Se demarează procedura de achiziţie de aparate de imagistică, respectiv un RMN şi un computer tomograf, care sunt prevăzute a fi licitate de către Ministerul Sănătăţii”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

Computerul tomograf va fi alocat la Casa Austria, unde funcţionează secţia de politraumatologie, ceea ce înseamnă că pacientul cu politraumatisme va fi preluat direct la Casa Austria şi acolo vor continua toate investigaţiile.

„Este extrem de important, pentru că am făcut demersuri foarte multe, iar dorinţa ne-a fost ascultată, având în vedere vechimea RMN-ului, de peste 15 ani şi numărul uriaş de investigaţii efectuate pe acest aparat, cred că este aproape de 50.000,”, a mai spus Craina.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor