Aparat nou de mii de euro la Maxilo-Faciale

Luna cadourilor va aduce Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială a Spitalului Clinic Judeţean din Timişoara un microscop pentru chirurgie de ultimă generaţie.

Cu ajutorul acestui aparat chirurgii de aici ar putea realiza operaţii complicate pe care până acum le puteau realiza doar la alte spitale.

„Acest aparat vine din Elveţia pe care îl achităm noi. Firma a acceptat să-l plătim într-un an de zile, aşa ne este şi nouă mai uşor să achităm ratele”, am aflat de la prof. dr. Emil Urtilă, şeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială a Spitalului Clinic Municipal din Timişoara. Microscopul pentru microchirurgie costă 18.000 de Euro, iar banii pentru rate provin din veniturile proprii acumulate ale Clinicii.

„Pacienţii care nu sunt asiguraţi plătesc costul operaţiei, aparţinătorii de asemenea, străinii care apelează la noi pentru intervenţii chirurgicale plătesc şi ei iar aceste sume le-am strâns într-un cont pentru a cumpăra ce mai avem nevoie în Clinică”, ne-a mai spus Emil Urtilă. Pe acest aparat vor lucra medici chirurgi tineri specializaţi în microchirurgie.
Regulament de plasare a anunturilor